Oog voor Omgeving

Zwervend via een bewuste sabotage op zoek naar diamanten

Het lijkt er op dat het een nogal gekke 135e aflevering wordt van Oor voor Omgeving. In ieder geval kun je het zoals altijd via mijn podcast beluisteren.

 

De Jeugd van Tegenwoordig trapt dit uurtje af met een nogal vreemde titel, maar het is in ieder geval wel een plaat om lekker mee te beginnen. Prince laat weten dat de maandag misschien wel een chaotische dag wordt. Hij hoopt van niet, vandaar dat Matt Bianco hem maar aflost, zodat we echt swingend verder kunnen.

 

Duifje Max Is lekker bezig. Tijdens het vliegen naar de juiste 12 inch van de week, zag hij iets glinsteren. Janet Jackson en Herb Albert geven hem wel een seintje, zodat hij op tijd me de 12 inch kan overhandigen.

 

Spandau Ballet komt daarna met een geweldig stukje instrumentale muziek. Nooit geweten dat ze dit ook uit hadden gebracht, maar dankzij Feel the Chant ben jij ook op de hoogte van dit lekker zittend jasje.

 

Dan wordt het heel bijzonder. Werkelijk prachtig dat hondje Breezer dit concertkaartje aan me geeft. Het is van Lisa Gerrard, zangeres van Dead Can Dance, samen met het Hans Zimmer Orchestra op 1 podium. Het is dit keer een lekker lang stuk van The Gladiator. Dat muziek je zo kan raken wist ik wel, maar dat Breezer hier mee komt met een geweldige live-registratie, ja, dat ga jij dus ook beleven. Tip. Mis het niet.

 

De plaat daarna wordt een bijzondere combinatie. Johnny Cash met U2. De plaat is van het album Zooropa en gaat over een zwerver. In ieder geval is de stijl van Johnny Cash goed te horen in dit nummer.

 

Het verzoekhoekje is er ook weer. Dit keer van Depeche Mode. Officieel kwam de single uit op 28 december 1987, maar de remix die ik ga draaien is uitgebracht op 12 november van dit jaar. Het is trouwens een plaat van het album Music for the Masses. Om welke single het nu precies gaat blijft nog even een verrassing.

 

De laatste 2 platen zijn van artiesten die ik bijna nog nooit heb laten horen in mijn Oortje. Dus wordt het wel eens tijd. De laatste van deze 2 is van een groep dat in 1939 in een blindeninstituut is opgericht, waarvan de naam van dit instituut in de tegenwoordige tijd niet meer hardop genoemd mag worden. Ik noem het nog wel in mijn uitzending, want in 1939 bestond de naam nog gewoon.

 

Het wordt dus van begin tot het eind een spannend en wellicht schokkend uurtje. Ben je nieuwsgierig geworden? Leg je oor dan gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan beleef je een mooi, leuk, interessant en bijzonder muzikaal uurtje tijdens je lunch.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 48, 3 december 2023, aflevering 135 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 03 Dec 2023 om 14:22