Oog voor Omgeving

Zomaar 101 hondjes in mijn radiostudio

Het begin van mijn Oor voor Omgeving is helemaal nieuw. De even-weken en oneven-weken verschillen als het om het intro gaat. Het heeft alles met mijn 2 studiobewakers Gertjan en Hendrikjan te maken. In deze podcast hoor je meteen al het nieuwe intro. Gertjan is deze keer aan de beurt.

Bij de eerste plaat komen er opeens 101 dalmatiƫrs in mijn studio. Ja, dit keer is hondje Breezer voor even niet alleen. Nadat de eerste plaat is geweest, verdwijnen de hondjes weer en ga je de rust weer terug vinden. Elvis Presley laat een hele bijzondere versie horen van Can't Help Falling In Love. Hoe deze plaat tot stand is gekomen, hoor je wel in dit uurtje.

Duifje Max vond zoveel 12 inches in mijn platenkast, dat hij letterlijk verdwaalde. Gelukkig vond hij wel de juiste om die te kiezen als de 12 inch van de week. Hondje Breezer heeft een geweldig leuk concertkaartje gevonden van Kim Wilde. Het was voor hem wel een flinke tippel, want het concert werd in Duitsland gegeven.

Het is al een tijdje geleden dat je de MaxMix 2022 kont beluisteren. Ik draaide toen een super kort stukje van een plaat van Sash. Deze plaat ga ik nu in zijn geheel draaien. Lekker Franstalig in ieder geval.

Het verzoekhoekje is er ook weer een keertje. Op 26 januari draaide ik de albumversie van een plaat van Eurythmics. Doordat deze erg leuk werd gevonden, werd er om de 12 inch gevraagd en die ga ik dus ook lekker draaien. Een hele fraaie.

Dan wordt het echt even heel speciaal. Een bijzondere cover van Disco Dancing van Kool & The Gang, maar dan gezongen door Cheb Tarik. Ook deels weer Franstalig. Dan hoor je opeens een plaat in het Zuid-Afrikaans van Gert Vlok Nel langs komen. De plaat komt van het album Beaufort-Wes se Beautiful Woorde. Roosbeef sluit deze 101e aflevering af maar ze vraagt zich wel af of ze zich ook vergist.

Als je dit lijstje met 11 platen hieronder bekijkt, weet iedereen dat niemand zich kan vergissen.

1: Selena Gomez - Cruella De Vil.
2: Elvis Presley - Can't help falling in love.
3: Jean-Michel Jarre - Tout est bleu.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Sister Sledge - Lost in Music.
5: Kebu - Clear Skies, Jack Vath Remix.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Kim Wilde Cambodia, Live Duitsland 2008.
7: Sash - Encore Une Fois.
8: Verzoekhoekje: Eurythmics - You have placed a chill in my heart, 12 inch remix.
9: Cheb Tarik - L'histoire.
10: Gert Vlok Nel - Moenie my hier vergeet nie, Dixie.
11: Roosbeef - Vergis ik mij.

Ga maar lekker genieten van deze mooie, leuke, interessante en bijzondere platen.

Veel luisterplezier!!!

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 14, 9 april 2023, aflevering 101 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 09 Apr 2023 om 13:46