Oog voor Omgeving

Zijn we wel op tijd voor Moederdag?

Vandaag is het Moederdag. Daarom begin ik in deze podcast ook met 3 liedjes die over moeders gaan. Uiteraard is dit allemaal te beluisteren in mijn 158e Oor voor Omgeving.

Dankzij Tim Breman van Sjefke's Vinylschuur heb ik Rosa Spruit ontdekt. Ik laat daarom een leuk liedje horen dat op haar album 'Tussen Stad En Platteland' staat. Het gaat over dat de dochter voor het eerst naar de stad gaat met de bus. Roosbeef komt daarna met een plaat waar de moeder centraal staat, alleen vraagt Roosbeef zich af of de moeder ook wel wat van haar kan leren. Al die regeltjes die haar moeder heeft bedacht, heeft ze nu wel gehoord. Silencers, de band dat ik tijdens het voorprogramma van Simple Minds voor het eerst hoorde, laten ook nog even iets weten over hun moeder.

Duifje Max komt met een hele speciale 12 inch van de week. Deze 12 inch is van Bee Gees en is op 28 augustus 2023 uitgebracht, maar het originele nummer is uit 1979. Max heeft deze splinternieuwe 12 inch gelukkig gevonden in mijn platenkast. Je kunt er absoluut lekker op dansen.

Kebu maakt zich een beetje ongerust. Duifje Max is zo lekker bezig, dat Kebu bang is dat hij te laat aankomt om Moederdag te vieren. Hij is tenminste goed te horen in deze aflevering.

Hondje Breezer komt deze keer met een heel uniek en bijzonder concertkaartje van Depeche Mode. Het is een opname uit 2018. Berlin is het middelpunt en deze opname is van een CD die ik op 30 maart bij een platenbeurs in Groningen heb gekocht. Er zijn er maar 500 van uitgebracht en ik laat je Walking In My Shoes horen van het 150e exemplaar van deze release. Breezer is er zo blij mee, dat hij kwispelend naar me toe komt.

Ik draai altijd wel bijzondere platen. Dit keer is het niet anders, want in 1983 kwam A Flock Of Seagulls met Wishing If I Had a Photograph of You. Ik ga hier een heerlijke 12 inch van draaien.

Dan komen we in het Verzoekhoekje terecht. Ik kreeg de vraag om het nummer Under The Milkey Way van The Church te gaan draaien. Je kent me, ik heb hiervan iets bijzonders uit mijn platenkast gehaald. Het is de Magnums Extended mix geworden. Een bekend nummer, maar dit speciale jasje zit wel heel erg lekker.

Weer gaan we het over een foto hebben. Nu komt Blondie ermee, om daarna af te sluiten met het swingende Desire van U2.

Een klein beetje aandacht voor Moederdag in dit uurtje, maar je hoort zeker de mooiste, leukste, interessantste en bijzondere uitvoeringen van 10 platen. Houd je oor maar gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan worden je oortjes namelijk heel blij.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 19, 12 mei 2024, aflevering 158 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 12 May 2024 om 13:28