Oog voor Omgeving

Zie ik vanaf vandaag blauwe vinkjes? De neuroloog weet vast het antwoord!

Bijzonder. Ik belde afgelopen dinsdag mijn huisarts om te vragen of ik door verwezen kan worden naar de neuroloog van het UMCG en gisteren kreeg ik al een uitnodiging van het UMCG dat ik op 25 juli om 9.50 uur daar terecht kan. Dit noem ik nog even een snelle actie.

 

Ik wil graag naar de neuroloog, daar ik nog steeds met die UCHL1-gen afwijking zit. Ik merk namelijk dat mijn zicht op een andere manier zich aan het roeren is. Als ik namelijk naar iets kijk, maakt niet uit wat, dan beweegt dat van boven naar beneden. Vooral met teksten merk ik dat steeds meer. Als ik gewoon om mij heen kijk of als ik aan het wandelen ben, merk ik het niet, maar sta ik even stil en ik kijk bijvoorbeeld naar een balie waar tekst op staat, dan beweegt dat stukje tekst.

 

Dat merkte ik vanmiddag ook tijdens het boodschappen doen. Ik stond bij de servicebalie van de Jumbo aan de Waezenburglaan en ik zag de tekst op de balie van boven naar beneden bewegen. Mijn gevoel is dat dit te maken heeft met mijn UCHL1-gen afwijking. Er werd al gezegd dat ik kan gaan trillen in mijn onderarmen en handen, maar daar heb ik nog niet echt last van, alleen dat het zicht zou gaan trillen is me niet bekend.

 

Toen ik op 11 mei bij de klinische genetica afdeling was, vroeg ik er al naar, maar de arts kon me hierover niet een bevestigend antwoord geven. Daarom adviseerde hij me om een afspraak te maken bij de neuroloog van het UMCG. Dit gaat dus nu ook echt gebeuren, want op 25 juli ben ik het bokje.

 

Ben wel benieuwd wat me te wachten staat. Hopelijk krijg ik op deze dag wel een antwoord. Laat ik het zo zeggen, dat ik hopelijk meer krijg te weten over mijn gezichtsveld in combinatie van mijn gen-afwijking.

 

Ik heb trouwens ook wat stouts gedaan. Haha. Ik heb een abonnement genomen van Twitter-blue. Het is erg vervelend dat je, als je een tikfout maakt in een tweet, dat je dit niet meer kan wijzigen. Dit kan dus wel met Twitter-blue. Ook kun je in plaats van 280 karakters per tweet, 4000 karakters per tweet invoeren. Voor mij is het altijd een sport om indien nodig tot precies 280 karakters uit te komen, maar dat hoeft dus vanaf vandaag niet meer.

 

Ja, zo beslis je opeens iets, wat je zelf niet verwacht. Zou dit nu met diezelfde neurologie te maken hebben? Haha.

 

Zo kom ik in ieder geval wel op mijn muzikale dagafsluiting. Je zou er bijna paranoïde van worden.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: The Art of Noise -& Max Headroom - Paranoimia.

Laatst vernieuwd: 26 May 2023 om 22:10

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!