Oog voor Omgeving

Zee is meer dan een See

Het is nu 15 september. Ik heb er een hele bijzondere en aparte week op zitten. Nog jarig geweest afgelopen dinsdag en ook nog naar Hilversum voor de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst van Radio Duivenstraat. Laat ik maar gewoon beginnen met het verhaal, dan ben je na het lezen weer helemaal op de hoogte.

 

Het begon allemaal afgelopen zaterdag. Radio Duivenstraat heeft altijd in het tweede weekend van september haar jaarlijkse medewerkersbijeenkomst. Dit is uiteraard in Hilversum en Ebel was zo lief om voor mij als chauffeur naar de Duivenstraat te rijden. We gingen om 11.00 uur weg en onderweg nog heerlijk geluncht en om 13.55 uur waren we er dan. Mooie tijd, want het alles begon om 14.00 uur.

 

We werden hartelijk ontvangen door Huub en Rosilde en er waren al aardig wat radiocollega’s aanwezig. Ik heb met iedereen wel een praatje gemaakt. Om 15.00 uur begon de live uitzending waar alle aanwezige collega’s een woordje mocht doen. We kregen als opdracht mee, om een plaat uit te zoeken waar je bijzondere herinneringen aan hebt. Ik koos voor 4th & Vine van Sinéad O’Connor. De plaat die werd gedraaid toen Anne en ik de trouwzaal in liepen op 7 augustus 2019. Ik mocht de plaat zelf aankondigen met mijn eigen verhaal erbij. Bram Lieftinck interviewde mij en dit vond ik super leuk.

 

Na de live uitzending, dat tot 17.00 uur duurde, kregen we van alles te eten. Allemaal even lekker en om 19.00 uur begon dan de korte vergadering. Jaja, het werd ook even serieus. Altijd handig om even met elkaar in overleg te gaan hoe het nu gaat en hoe we verder gaan met deze geweldig leuke Radio Duivenstraat.

 

Ebel heeft zich ook prima vermaakt gelukkig. Rond 20.30 uur reden Ebel en ik de Valkstraat, waar de auto stond geparkeerd weer uit en om 22.15 uur was ik weer bij mijn lieve Anne.

 

Het is altijd reuze gezellig met Ebel op pad te zijn. Zo ook afgelopen zaterdag. Ik wil Ebel daarom hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag.

 

Maandag begon dan eindelijk onze vakantie. We gingen naar Egmond aan Zee. Allard kwam zondagavond al bij ons, want hij logeerde in hetzelfde hotel. Hij was dus onze chauffeur. We hebben even gestopt op de mooiste deltawerken van Nederland, de Afsluitdijk, en om precies 15.00 uur waren we dan bij Hotel De Boei in Egmond. Ingecheckt en daarna eerst even op het terras gezeten van Jooii, dat is een restaurant wat aan het hotel vast zit en waar je ’s morgens ook kan ontbijten. Daarna de bagage naar de kamer gebracht en in de avond heerlijk gegeten bij Jooiii. De schnitzel was super lekker. Tijden niet zo’n lekkere schnitzel gegeten.

 

Dinsdag was ik dus jarig. Alweer 58 jaar geworden. Ik kreeg werkelijk gigantisch veel felicitaties via Facebook, WhatsApp, messenger, zelfs via good-old SMS en uiteraard ook wat telefoontjes gehad. Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes.

 

In de middag kwamen onder andere Una ons blij maken. Het is altijd feest als we bij elkaar zijn. We hebben met z’n vijven gegeten bij Bruutt. Dat zit aan de boulevard. Het was super gezellig. Elkaar weer lekker bijgepraat en we spraken af dat we eens naar het mooie zuid-west Fryslân gaan. Zo kunnen we het plekje waar Una is opgegroeid eens bewonderen. We plannen vanzelf wel een goed moment hiervoor.

 

Deze verjaardag voelde me heel goed. De echte vriendschap was goed te voelen. Daar ben ik erg gelukkig mee. Eenmaal weer op onze hotelkamer, merkte je pas hoe fijn de dag is verlopen. Het vloog om en de avond voelde voor mij heel bijzonder en vertrouwd.

 

Woensdagochtend was Anne nog erg moe. Ze stelde voor dat ze nog even bleef liggen, dan kon ze de rest van de dag het beter volhouden. Dit vond ik natuurlijk geen probleem en ging ik alleen ontbijten. Allard was er ook al en hielp me met het vinden van de broodjes en beleg. Alleen ging het niet goed met Allard, daarover straks meer. Na het ontbijt ging ik naar de boulevard om even naar de prachtige zee te kijken en de frisse lucht op te snuiven. Doordat Anne er niet bij was, heb ik een geluidsopname gemaakt via WhatsApp met een beetje mijn praatje erbij. Zo was mijn lief er toch een beetje bij. In de middag gingen Anne en ik met z’n tweetjes in een heerlijk warm zonnetje op het terras van Joooii zitten en in de avond gingen we naar Het Wapen Van Egmond dineren. Dit was een super knus en romantisch avondje. Lekker met ons tweetjes genieten van elkaar. Ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader, en de bediening was super vriendelijk en behulpzaam. Voordat we trouwens gingen dineren, hebben we eerst op het terras gezeten van Het Wapen, dit was ook een succes. Uiteraard een Sancti Adalberti gedronken, het echte Egmonds Abdij biertje en dus verder binnen genoten van een heerlijk diner. De vlindertjes waren bij mij weer super actief. Lekker verliefd op mijn mooie Anne.

 

Gisteren was het weer tijd om naar huis te gaan. Dit keer per Valystaxi. De reden lees je zo, maar om 12.10 uur reden we uit Egmond en om 13.50 uur waren we al bij ons huis in Tolbert. Een heerlijke rit. Vriendelijke chauffeuse van Taxi Tromp en een rechtstreeksje.

 

Nu over Allard. Hij werd vorige week gestoken door een hoornaar. Dit had als effect dat hij dinsdag een flinke ontsteking had bij zijn linker heup. Daar heeft de hoornaar namelijk gestoken. Allard ging daarom dinsdag eerst naar de huisartsenpost in Egmond aan Zee en daarna naar het ziekenhuis in Alkmaar. Daar hebben ze het 1 en ander wat gedaan aan de plek, maar woensdag was het een stuk erger geworden. Het hield niet op met bloeden en dus is hij zelf, met heel veel moeite, naar het ziekenhuis gereden in Alkmaar. Daar moest hij meteen blijven en gisteren is hij geopereerd. Het is allemaal vrij complex, maar het gaat al een beetje beter met hem. Hij moet dit weekend nog in het ziekenhuis blijven en wellicht komende week naar huis, om dan vervolgens naar het ziekenhuis van Emmen te gaan om de behandeling verder af te ronden.

 

Natuurlijk een triest verhaal. Allard was echt toe aan vakantie en nu dit. Anne en ik wensen hem natuurlijk enorm veel sterkte. We hebben uiteraard dagelijks contact met hem, maar hopelijk geneest de wond zich goed en snel.

 

Vandaag is alles weer als voor de vakantie. Althans voor Anne en mij. De dagelijkse dingetjes komen weer op ons af. Maandag moet ik om 8.05 uur al onder de MRI liggen. Dit vanwege het verhaal omtrent de neuroloog. Er wordt dan naar mijn hersenen gekeken in combinatie met mijn nek en wervelkolom. Daar lezen jullie komende week wel meer over. Als ik mijn agenda zo bekijk, wordt het volgende week weer lekker druk. We hebben het wel leuk gehad in Egmond, maar door de vreselijke gebeurtenissen wat Allard mee maakt, is de week toch wat anders verlopen dan we hadden gedacht. Dit ligt uiteraard niet aan Allard, maar aan die vervelende hoornaar.

 

Als dagafsluiting heb ik toch een leuke plaat uitgezocht. In Egmond aan Zee lopen gigantisch veel Duitsers. Trouwens bijzonder behulpzaam en vriendelijk. De zee heet in het Duits Meer, en het meer noem je in het Duits See. Jaja, lekker verwarrend, maar het liedje is echt heel leuk.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Peter Fox - Haus am See.

Laatst vernieuwd: 15 Sep 2023 om 21:07

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!