Oog voor Omgeving

Wordt Rotterdam Ahoy straks een braakliggend stuk land?

Het is maar een rare tijd. Concerten worden nog steeds verschoven en andere evenementen gaan gewoon door of er niks aan de hand is.

 

Ik kreeg vandaag een mailtje van Spot Groningen, die onder andere de Stadsschouwburg en De Oosterpoort in Groningen beheert. In dat mailtje stond dat het concert van Spinvis voor de tweede keer wordt verplaatst. Erik de Jong en Saartje van Kemp zouden op 27 mei aanstaande een voorstelling geven in de Stadsschouwburg Groningen. Helaas, want het concert wordt verplaatst naar 29 mei 2022. Ja, weer een jaar wachten.

 

We balen hier wel van. Uiteraard wel te begrijpen, maar wat ik absoluut niet begrijp dat het Eurovisie Songfestival, waar 41 landen aan mee doen, wel gewoon door kan gaan. Er moeten dus 41 artiesten naar Rotterdam komen om hun liedje van maximaal 3 minuten ten gehoren te brengen. Daar komt ook nog bij dat die artiesten hun eigen crew mee nemen, dus vind je het gek dat ik tegen dit liedjesfestival ben. Het is ook gek dat er publiek aanwezig mag zijn bij dit alles.

 

Concerten worden allemaal verschoven, maar omdat het Eurovisie Songfestival waarschijnlijk veel meer geld opbrengt, kan dat gewoon doorgaan. Vind je het gek dat mensen het op den duur ook niet meer gaan begrijpen wat nu wel kan en wat niet.

 

Nu hoor ik al wat mensen roepen dat ik maar zeur over dat Eurovisie Songfestival, maar leg mij maar eens uit waarom dit festival wel door kan gaan, en waarom het concert van Spinvis niet. Bij het concert van Spinvis komen veel minder mensen op af, dus zoek ik een verklaring omtrent de Rotterdamse beslissing.

 

Ach, laat ik het maar zo zeggen. Straks als al die 41 landen weer huiswaarts gaan, is Rotterdam Ahoy waarschijnlijk wel een braakliggend stukje land geworden. Net als in deze dagafsluiting van vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Frankie Goes To Hollywood - Warriors of the Wasteland (12 inch version).

Laatst vernieuwd: 06 May 2021 om 21:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!