Oog voor Omgeving

Wordt het nu een stevig of rustig uurtje? Het gaat in ieder geval heen en weer!

We varen uit naar een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje bij de 144e aflevering van Oor voor Omgeving. Dit is uiteraard in deze podcast te beluisteren. 

Drs P sleept ons wel of niet door dit uurtje. In ieder geval gaat Aurora het stokje overnemen en komt met een hele bijzondere plaat. Het is wel even zoeken om het kleine stukje van de maan te vinden, maar The Prodigy gaat mee met deze reis en de band komt met een plaat die nogal controversieel is. De tekst is daarom in 2010 ook aangepast, maar je krijgt uiteraard de officiƫle versie te horen en dan ook nog in een 12 inch versie. Dit belooft nog wat.

Duifje Max bezorgt me een verrassende 12 inch van de week. De zanger van Led Zeppelin, Robert Plant, werd gezien in mijn platenkast en daarom hoor je Big Log, maar dan wel in een heel bijzonder en interessant jasje. Max is er blij mee in ieder geval.

We blijven even bij Robert Plant, want na Max hoor je hem met een hele zoete plaat. Dit te bedenken dat Plant van een heel ander genre bekend is geworden. The Honeydrippers kwamen in 1985 met Sea of Love. Hoe mooi is het dat ik hiervan ook weer een speciaal jasje laat horen. Erg zoet, maar ach, dat mag ook wel eens een keertje. Toch?

Hondje Breezer heeft een concertkaartje gevonden bij het concert van Dead Can Dance. Lisa Gerrard en Brendan Perry maken er een heel mooi moment van, want je hoort Rakim. Ik heb ze live in Tivoli Utrecht gezien op 24 april 2022 en dat was echt schitterend. Daarom koos Breezer nu even weer voor zijn momentje met Lisa en Brendan.

Twee jaar geleden leerde ik de muziek kennen van Portishead. The Rip is 1 van hun platen en op die manier hoop ik dat je deze band ook verder gaat ontdekken. Het is in ieder geval een juweeltje.

Dan krijgen we een gek momentje in dit uurtje. Het Verzoekhoekje vroeg om een speciale versie te gaan draaien van Frankie Goes To Hollywood, Warriors of the Wasteland. Het is de meest unieke 12 inch geworden uit mijn platenverzameling. Het is een transparant vinyl. Het enige wat je ziet draaien is het etiket. Wel raar om de arm van de platenspeler op de mat zien staan tijdens het draaien van deze exclusieve 12 inch. De remix is in ieder geval ook wel heel bijzonder te noemen,

Passenger en Randy Newman willen best wel in de regen ergens naar toe, maar Passenger blijft liever thuis. Ach, in ieder geval blijft de plaat van Randy de rest van de dag waarschijnlijk wel in je hoofd hangen.

Leg je oor maar bij je speakers in een willekeurige omgeving en luister naar het 144e uurtje. Je weet dan precies hoe afwisselend dit uurtje kan klinken. Laat je maar gewoon verrassen.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 5, 4 februari 2024, aflevering 144 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 04 Feb 2024 om 14:27