Oog voor Omgeving

Werken met 2 apps tegelijk op de iPad

Sinds iOS13 is het mogelijk om op de iPad met 2 apps tegelijk te kunnen gaan werken. Als je gebruikt maakt van de VoiceOver is het kinderlijk eenvoudig dit te regelen.

Open bijvoorbeeld Safari. Is Safari geopend, veeg dan vanuit de onderrand met 1 vinger naar boven tot je 1 bliepje hoort en veeg dan ook weer meteen naar beneden. De Doc verschijnt. Zet je vinger op bijvoorbeeld mee en zet de rotor dan op Handelingen. Veeg dan van beneden naar boven met 1 vinger tot je hoort 'Zet Mail rechts vast'.

De app Mail wordt dan geopend rechts naast Safari.

Wil je weer met 1 app gaan werken, dus dat Mail niet meer rechts van Safari komt te staan ga je met de vinger naar de vertikale balk dat tussen de 2 apps zich bevindt. Je hoort dan 'Scheidingslijn splitviw'.
Wrijf dan met 1 vinger rechts en je hoort dan 'Mail controler en wrijf dan met 1 vinger naar boven tot je hoort 'Maak Mail los'.
De 2 apps staan dan nog wel naast elkaar, maar als je op de homeknoop drukt, en je opent dan gewoon weer een andere app, of je opent Mail, dan staat alleen die app in beeld.

Zo kun je natuurlijk elke app op het scherm plaatsen naast een andere app. Het werkt zeer fijn, zeker als je op een mailtje zit te wachten terwijl ik bijvoorbeeld op Facebook aan het lezen ben.

Probeer het maar eens uit en wie weet raak jij er ook wel aan gewend.

Deze functionaliteit werkt alleen op de iPad en niet op de iPhone.

Laatst vernieuwd: 28 Nov 2019 om 13:30