Oog voor Omgeving

Weer besmet met het virus

Mijn muziekverzameling is al lekker groot. Vandaag is het weer een stukje groter geworden, want ik was samen met Bas naar de Platenbeurs in de MartiniPlaza te Groningen.

 

Ik had wel een bepaald lijstje van artiesten en bands in mijn hoofd. Uiteraard Jean-Michel Jarre, maar ook Orchestral Manoeuvres in the Dark, Arcade Fire en Depeche Mode.

 

Het was heerlijk weer in de stad. Eenmaal binnen de grote hal van de MartiniPlaza was het een stuk koeler. Meestal is dat andersom, maar ach, alles went.

 

Het viel ons meteen al op dat het ruim was opgezet. Er waren ongeveer 45 verschillende stands. We begonnen aan de buitenste ring. Heel veel tweedehands spul, waar ik niet naar op zoek was en bij bijna elke stand sprak ik de standhouder wel aan of ze materiaal hadden liggen van de hierboven genoemde artiesten en bands. Er waren stands bij, waarvan ze zelfs nog nooit van Orchestral Manoeuvres in the Dark hadden gehoord, laat staan Jean-Michel Jarre. Dit vond ik wel bijzonder en apart.

 

Bij 1 stand slaagde ik erg goed. Ik kocht 4 CD’s van Depeche Mode. 3 live-albums en 1 studio-album. Het mooie is, dat de 2 live albums zijn uitgebracht in 2018, maar dan wel van 2 verschillende shows. Van die 2 zit er eentje bij die zeer exclusief is. Van de in totaal 500 uitgebrachte exemplaren, heb ik nummertje 150 te pakken. Werkelijk supergaaf. Het was wel even een uitgave, maar dat had ik het er echt wel voor over.

 

Eenmaal de buitenste ring bekeken, gingen we naar de binnenste ring. Dit leverde niets op. Nou ja, eigenlijk ook wel, want ik zei al tegen Bas, toen we bijna bij de laatste stand waren aangekomen, dat je dan nog net op tijd de meest bijzondere items zou tegen kunnen komen. Dit gebeurde dus ook. Ik vroeg aan een wat jongere knaap over OMD en Jarre. Daar had hij nog nooit van gehoord, maar de wat oudere man sprak me aan en toen ik ook vertelde dat ik op zoek was naar leuk spul van Depeche Mode, werd het super interessant.

 

Hij kwam met 3 verschillende 12 inch-boxen aanzetten. Eentje van €80,-, eentje van €100,- en eentje van €120,-. Ik wou ze eigenlijk alle drie wel meenemen, maar ik had ook al die 4 CD’s gekocht, dus koos ik voor de Delta Machine 12 inch-box. Hier zitten 6 12 inches in van singles die op het album Delta Machine staan. Dit album is uit 2013, maar deze gelimiteerde 12 inch-box is uitgebracht op 9 oktober 2023. Deze box is ook genummerd. Ik heb nummertje 2080.

 

Door deze 6 12 inches, ben ik weer 29 remixen rijker. Ik moet ze nog allemaal beluisteren, maar het album Delta Machine is al mooi, dan zullen de 12 inches ook wel de moeite waard zijn. Bij deze 12inch-box, zit ook een inlogcode om dezelfde 12 inches in Wave-formaat te kunnen downloaden. Dit heb ik inmiddels al gedaan, dan hoef ik ze tenminste niet zelf te digitaliseren. Vanavond als ik dit stukje online heb gezet, ga ik er alvast een aantal beluisteren.

 

Het was vanmiddag super gezellig en ik ben absoluut weer besmet met het verzamelvirus. Bas hielp me ontzettend prettig en goed. Het ging allemaal vanzelf. Geen verwarring voor wat betreft de begeleiding naar bijvoorbeeld de stands. Het was ook super gezellig. Lekker over muziek gepraat. Over het in elkaar mixen van platen. Bas draait regelmatig nog muziekavonden op aanvraag en dan moet je ook wel een absoluut gehoor hebben.

 

Na de cappuccino en het appelgebakje zijn we maar weer naar Tolbert gegaan. Mijn tas heerlijk gevuld met prachtige en exclusieve platen en Bas en ik hebben nu afgesproken dat we elk half jaar naar deze beurs gaan. Het is pure ontspanning. Nu hebben we wel wat gevonden. Gebeurt dit de volgende keer niet, dan is dit wel jammer maar niet erg. De gezellige middag is al een feestje op zich.

 

Ik wil Bas ontzettend bedanken voor deze gezellige middag. De perfecte begeleiding en de mooie verhalen die we met elkaar hebben gedeeld.

 

Als dagafsluiting heb ik uiteraard een plaat van Depeche Mode uitgezocht. Ik ben reuze blij dat mijn Depeche Mode verzameling weer zo lekker is gegroeid. De plaat die ik voor vanavond heb gekozen staat uiteraard op het album Delta Machine.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Depeche Mode - Soothe My Soul.

Laatst vernieuwd: 30 Mar 2024 om 22:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!