We varen per roeiboot naar de langste Minimix

De langste Minimix ooit en we gaan varen in een roeiboot. Dit alles komt zondag tussen 12:00 en 13:00 uur voorbij in mijn 79e aflevering van Oor voor Omgeving bij de kleinste, kleurrijkste en leukste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Ik begin met een Drents liedje. Daniel Lohues vraagt zich af wanneer. Nou, dat is niet zo moeilijk want na het journaal van 12:00 uur begint het alles. Je hoort als tweede plaat de allernieuwste single van Roosbeef, Mandola genaamd. Echt een geweldig mooie plaat. Roosbeef komt in januari met een splinternieuw album, en in februari komt de band naar De Oosterpoort Groningen en hoe mooi is het nou dat je alvast kunt genieten van deze nieuwe single.

Dan wordt het een bijzonder momentje in mijn programma. X Propaganda komt 10 november naar de Boerderij Zoetermeer, daar zou ik eerst naar toe, maar dat gaat helaas voor mij niet door. Daarom vind ik het wel even tijd om een prachtige plaat van deze band te laten horen. Claudia en Suzanne zingen met veel passie The Night, wat op het album The Heart is Strange staat, dat dit jaar is verschenen.

Daarna gaan we lekker dansen. Gloria Estefan is onze aanjager en daardoor kan duifje Max zich helemaal uitleven. Hij heeft op het juiste moment de beste 12 inch van de week uit mijn platenkast getrokken. Faithless zorgt er uiteindelijk voor dat duifje Max weer op een goeie manier thuis komt, want door die super dansbare 12 inch, was hij even de weg kwijt.

Hondje Breezer is erg serieus bezig. Hij probeert zich in de lucht een mooi concertkaartje te scoren en dat is hem absoluut goed gelukt. Daarom is hij ook erg blij als hij in mijn studio komt met een prachtige concertregistratie.

Dan gaan we lekker varen over verschillende rivieren. Vanuit Tolbert naar Maastricht in een prachtige roeiboot. De Vreemde Kostgangers zijn deze keer de stuurlui.

Dan gaat er echt iets bijzonders gebeuren. De aller langste Minimix komt dan je oortjes blij maken. Ben Liebrand bezorgde me bij plaat 8 een geweldige mix van Relax en Two Tribes. Ooit uitgezonden op 24 augustus 1984 en zondag hoor je het voor de tweede keer op de radio en dat nog wel bij Radio Duivenstraat in mijn eigen Oor voor Omgeving. Ruim 13 minuten genieten van Holly Johnson, PaulRutherford, Mark O'Tool, Brian Nash, Peter Gill en Ryan Molloy. Ja, Frankie Goes To Hollywood.

Dan komt er een super unieke plaat voorbij van Bronski Beat. Deze opname is gemaakt in de BBC studio en is maar eenmalig op vinyl afgedrukt op de special edition van The Age of Consent, het beroemde album van de band. En Yello heeft de eer om het allerlaatste nummer te laten horen in deze aflevering. Ik wil bijna zeggen, natuurlijk is Yello de aangewezen band om er een goed einde aan te breien.

In ieder geval kun je weer genieten van hele leuke en unieke platen. Kijk zelf maar en zondag kun je dit alles beluisteren.

1: Daniel Lohues - Zeg maar wanneer.
2: Roosbeef - Mandola.
3: X Propaganda - The Night.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Gloria Estefan & Miami Sound Machine - Rhythm is gonna get you.
5: Faithless - Take the long way home.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Alan Parsons Live Project - Serius/ I in the Sky.
7: Vreemde Kostgangers - De roeiboot en ik.
8: Minimix: Frankie Goes To Hollywood - Relax& Two Tribes.
9: Bronski Beat - Crazy Maraquitta.
10: Yello - Of course.

Een lijstje om je totaal te verrassen, want het zijn bijzondere platen in leuke jasjes. Mis het niet. Leg daarom je oor bij je radio zondag tussen 12:00 en 13:00 uur in een willekeurige omgeving, dan begint je middag tenminste met heerlijke en interessante muziek.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Vanmiddag was het een bijzondere aflevering over Jean-Michel Jarre en daar kreeg ik een hele mooie en splinternieuwe 12 inch van Equinoxe IV. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Equinoxe IV.

Laatst vernieuwd: 30-10-2022 om 21:38

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!