We mogen weer!

Ilse DeLange op het podium van de grote zaal in De Oosterpoort.Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Na anderhalf jaar wachten, na 3 keer het concert verplaatst te zijn geweest, konden we genieten van Ilse DeLange in De Oosterpoort te Groningen.

 

Anne en ik werden gezellig begeleid door Ebel en Allard. We vertrokken om 18:30 uur uit Tolbert en reden rond 19:00 uur de parkeergarage van De Oosterpoort binnen. We waren net op tijd, want toen Allard zijn auto in het vak had geparkeerd was ook de garage vol, mooier kon het dus niet;

 

Door de Coronaregels konden we niet vanuit de parkeergarage binnendoor naar binnen van De Oosterpoort. Eenmaal buiten en bij de ingang, kregen we extra service, want we hoefden niet in de lange rij te gaan staan. Wij als slechtzienden mochten door een aparte deur naar binnen, en na de QR-code gescand te hebben, mochten we ook meteen de zaal in. Een prachtig plekje opgezocht op de tribune en na ongeveer een uur wachten, kwam Ilse op het podium.

 

Ik ken niet alle titels van haar songs, maar ze begon met een schitterende ballad. Ze was erg goed bij stem en het geluid was perfect. Het tweede nummer was lekker om met de show echt te beginnen. Ze praatte ook wat voor de nummers aan. Door de persoonlijke verhalen die ze vertelde, maakte het optreden meteen erg intiem. De gitarist vond ik steengoed. De gitarist speelde ook even een heerlijk blues nummer. Wow! Wat klonk dat gaaf. Ook een Bluegrass nummer werd gespeeld. Een banjo, gitaar en een heerlijke bas maakte dat nummer helemaal tot een perfecte mix. Met Ilse als zangeres en het nummer swingde heerlijk de zaal in.

 

Er was 1 hele kleine break in de show. Alleen die duurde maar iets van 2 minuten of zo. Na de break zong ze het nummer Miracle. Ze ging op de rand van het podium zitten, pakte haar akoestische gitaar en begon met dit geweldig mooie nummer. Ik kreeg er nogal kippenvel van. Daarna kwam Calm after the storm. Door de band werd dit deels een iets andere versie als die we gewend zijn. De gitaar was lekker ruw en doordat het publiek ook mee zong, was het nummer 10 keer mooier dan het origineel.

 

Het valt me op dat Ilse zo gewoon is gebleven. Je merkt echt dat ze het prachtig vindt om weer te mogen optreden. Ze zei letterlijk: We mogen weer!

 

De show duurde precies 2 uur. Geen moment gehad dat de show saai werd en ik ben er wel over uit. Ik ga er sowieso weer naar toe als ze in De Oosterpoort komt. Ilse kan ongelofelijk goed en mooi live zingen. Ze brengt echte emotie in al haar nummers en door de persoonlijke verhalen besef je pas hoe goed ze is op het podium. We mogen blij zijn met zulke rasartiesten uit Nederland. De band was werkelijk perfect en door de geluidstechnicus was het ook één geheel.

 

De zaal was trouwens helemaal gevuld. Staanplaatsen en je kon ook gewoon op de tribune plaatsnemen. Ik denk dat er wel ruim 1700 mensen in de zaal waren. Het was volledig uitverkocht en doordat we via een speciale ingang naar binnen konden, viel de wachttijden, vanwege het scannen van de QR-code wel mee. In ieder geval weet ik nu zeker dat mijn CoronaCheck-app en de daarin aanwezige QR-code goed werkt. Dus kunnen wij tenminste zonder gedoe naar concerten die dit jaar nog op ons staan te wachten.

 

Ik ben blij dat we weer een concert hebben bezocht. Dit concert zou eigenlijk op 20 maart 2020 zijn gehouden, maar dat werd dus 4 oktober 2021. Dit was het wachten meer dan waard. Het voelde ook heerlijk en vertrouwd om weer in De Oosterpoort te zijn. Dankzij het personeel zijn we met een knettergoed humeur de zaal in gelopen om naar een fantastisch concert te gaan luisteren en kijken.

 

Als dagafsluiting heb ik op YouTube een video gevonden die is opgenomen tijdens het concert van afgelopen maandag. Ik vond dit wel het mooiste nummer. Ilse zittend op de rand van het podium om het prachtige Miracle te gaan zingen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ilse DeLange - Miracle - Live in De Oosterpoort op 4 oktober 2021.

Laatst vernieuwd: 06-10-2021 om 23:58

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!