Oog voor Omgeving

We houden op een stevige en gecontroleerde manier van... Ja, van wat eigenlijk?

Je wordt meteen verrast als je  de eerste plaat hoort in mijn 153e aflevering van Oor voor Omgeving.  In deze podcast word je meteen goed wakker.

 

Het stevige werk van Rammstein zorgt ervoor dat je op een hele speciale manier een plaat gaat horen wat officieel door Donna Summer is uitgebracht in  1977. Moby kan er daarna trouwens ook wat van, want die komt met een heerlijke versie van James Bond Theme. Arcade Fire laat hun licht er over schijnen. Een lekker unieke 12 inch van het nummer Reflektor.

 

Duifje Max heeft het weer lekker ritmisch voor elkaar gekregen om de 12 inch van de week voor mij uit te zoeken. Supermen Lovers met een heerlijke remix van Starlight. Het is de Dub Mani Hoffman Remix. Max is blij met deze vangst in ieder geval.

 

Laura Branigan kwam al op 1 april 1984 met het geweldige nummer Self Control. Hoe mooi is het nou dat ik een splinternieuwe 12 inch heb gevonden dat op 16 februari is uitgebracht. Het leuke is ook nog dat Raf Riefoli er vrolijk aan mee doet. Laat je dus maar verrassen door dit bijzondere duo.

 

Hondje Breezer is naar Parijs gelopen om voor mij een concertkaartje op te halen. Het concert waar Phil Collins enthousiast het nummer Sussudio laat horen. Het is opgenomen in 1997, maar gelukkig stonden de lettertjes nog wel op het kaartje, zodat ik je wel dit optreden aan je kan overhandigen dankzij Breezer.

 

Dan komt de rust even terug. Beach House gaat de ruimte in en zo vliegen we naar Wenen voor de volgende plaat. Falco komt met een heerlijke 12 inch van ruim 9 minuten, Sound of Musik om precies te zijn. Een lekker stukje muziek.

 

Mike Scott heeft door dat Dublin helemaal bezeten is door geesten en zo komen we bij de laatste plaat uit van deze aflevering. Het is gelijk ook  de allernieuwste single van Daniel Lohues in het Drents dialect.

 

Een heerlijk afwisselend uurtje. April begint dus lekker met een plaat over de liefde en we eindigen met een verhaal dat iemand zo van een olifant houdt, dat er een leuke plaat van is uitgebracht. Het uurtje is dus lekker gevuld. Luister maar gewoon met je oor naar de radio in een willekeurige omgeving, dan gaat je middag tenminste mooi, leuk, interessant en bijzonder van start.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 14, 7 april 2024, aflevering 153 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 07 Apr 2024 om 13:32