Oog voor Omgeving

We hebben het gelukkig niet opgegeven na het begin van het nieuwe Millennium

Muziek is tijdloos. Dit is duidelijk te merken in het 161e uurtje van Oor voor Omgeving. Zowel in de vorige eeuw als in deze eeuw is er mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek uitgebracht. Je hoort daarom in deze podcast hiervan het bewijs.

 

We beginnen met een plaat uit 1968. Elvis Presley komt met een splinternieuw jasje van Too Much Monkey Business. Dan komt UB40 met een verrassende plaat dat in 1998 is uitgebracht, alweer 30 jaar na de plaat van Elvis. Dan gaan we weer precies 10 jaar terug. Double Trouble & The Rebel MC kwamen in 1988 met een super lekkere plaat. Eentje waar je absoluut niet stil kan blijven zitten. Vooral het nieuwe jasje hiervan zit super.

 

Duifje Max heeft heel voorzichtig een zeer exclusieve 12 inch van Jean-Michel Jarre uit mijn platenkast gehaald. Het vinyl is geel van kleur, komt uit 1990 en ook deze plaat swingt de pan uit. Daarom is deze bijzondere 12 inch ook de 12 inch van de week geworden. Max is er trots op dat hij het zonder krasjes bij me heeft afgeleverd.

 

Prince zong er al over in 1982, maar het gaat wel om het beroemde 1999. Hoe zou het zijn in het nieuwe Millennium? Zou Prince het toen al geweten hebben? In ieder geval heeft hij een bijzonder jasje gevonden, zodat jij er dubbel en dwars van kan gaan genieten.

 

Hondje Breezer houdt kennelijk van reizen, want hij heeft een kaartje uit Japan te pakken gekregen. Masanori Takahashi is dit keer de gelukkige. Hij staat beter bekend als Kitaro. Even een momentje om van de rust te genieten. Breezer is heel blij en komt daarom ook enthousiast mijn studio binnen rennen.

 

Dan belanden we opeens in het nieuwe Millennium. In 2013 kwam het album Delta Machine uit van Depeche Mode. Hierop staat een geweldig mooi nummer, Heaven. Dankzij mijn grote verzameling van deze band, hoor je een prachtige remix, de Matthew Dear Vs. Audion Vocal Mix. Uiteraard vanaf vinyl.

 

Kasper Bjørke kwam in 2010 met een lekkere plaat. Je oortjes worden hiervan heel blij, want je raadt het al, een erg lekker zittend apart jasje. De Kenton Slash Demon Remix. Direct daarna gaan we weer terug naar 2013. Venice, de Amerikaanse band uit Los Angeles, kwam in dat jaar met het album What Summer Brings. Ik vind het wel weer eens tijd om wat van deze band te gaan draaien en dat is Don't Give Up On Me.

 

Dan wordt het heel bijzonder. Ik krijg elke week een nieuwsbrief binnen van Excelsior Recordings. Zo leer je er opeens weer een nieuwe stoot muziek bij. Zo las ik dat de Amsterdamse band Loupe op 3 mei met een hele mooie plaat kwam. Deze plaat ga ik ook voor je draaien. Het heet Black Beauty Race. Het is heerlijke muziek en wellicht ga ik wel vaker wat van deze band draaien in mijn toekomstige Oortjes.

 

Ik kan je vertellen dat dit uurtje zeker de moeite waard is om te luisteren. Wil je het niet missen, leg dan je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan zorg ik er wel voor dat je deze middag goed en gezellig kan beginnen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 22, 2 juni 2024, aflevering 161 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 02 Jun 2024 om 13:32