Wat lopen er toch enge mensen op deze aarde

Als je naar de uitspraak hebt gekeken omtrent Nicky Verstappen, wat ik vanmiddag gedaan heb, begrijp je niet dat er zulke enge en gevaarlijke mensen rondlopen. Die details zijn gewoon vreselijk. Dat die Jos Brecht volhoudt dat hij onschuldig is, moet hij weten, maar als ik hoor wat er allemaal onderzocht is, sta ik versteld hoe goed rechercheurs te werk zijn gegaan. Er zullen vast wel fouten gemaakt zijn, omdat het ruim 22 jaar heeft geduurd totdat die Brecht is veroordeeld, maar goed, hij is gepakt en nu achter slot en grendel met die engerd.

 

Het was te verwachten dat hij in hoger beroep gaat, maar hij is nu als dader gepakt. Hoe gevoelloos Brecht tijdens de zitting heeft gehandeld, zegt wat mij betreft ook al genoeg.

 

Dat DNA-onderzoek zulke doorbraken kunnen veroorzaken is natuurlijk geweldig. Dat hierdoor veel moordzaken worden opgelost is bijzonder knap. Alleen hoorde ik vanmiddag ook, dat criminelen ook wel DNA van een ander op een slachtoffer kunnen leggen, en dat is natuurlijk wel een gevaarlijke bijkomstigheid.

 

Dat in deze tijd eigenlijk niks meer geheim kan blijven, doordat de technologie zo goed in elkaar zit, ben je ook wel gewaarschuwd om in dit geval een seksueel misdrijf te gaan plegen, althans dat hoop ik.

 

In 1948 schreef George Orwell er al een boek over. Dat de hele wereld van alle kanten wordt bespioneerd. Dat kan bij zo’n zaak als Nicky Verstappen een hele goeie ontwikkeling zijn, maar dit moet natuurlijk niet uitlopen dat op hogerhand naar ons wordt gekeken in welke situatie dan ook. De privacy blijft natuurlijk wel super belangrijk.

 

Het boek van George Orwell heet 1984, en dit boek is verfilmd in 1984 en Eurythmics hebben daar een single van uitgebracht, 1984.

 

Dat die Jos Brecht een seksueel misdrijf heeft gepleegd, is nu echt duidelijk geworden in de uitspraak van vanmiddag en vandaar dat ik nu kom met het geweldige nummer Sexcrime.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Eurythmics - Sexcrime.

Laatst vernieuwd: 20-11-2020 om 22:20