Oog voor Omgeving

Wat kan vinyl toch mooi zijn

Je gaat hele bijzondere platen horen. In Oor voor Omgeving ga ik binnen de 11 platen, 2 zeer exclusieve vinylplaten draaien. Dit alles bij Bert Zwart Podcast.

Het begint nogal chaotisch. Er worden zelfs op de zondagmiddag naaimachines in elkaar gezet, alleen dat loopt niet helemaal goed af. André van Duin is de aanjager van deze Oor voor Omgeving. Door de explosie van de eerste plaat laat The Orb weten dat er ook gouden wolken bestaan, maar Jean-Michel Jarre haakt gelijk goed in met zijn bijzondere versie van Etika, zodat alles verder goed gaat verlopen.

Duifje Max bezorgt me een hele bekende 12 inch van de week. Je gaat spontaan niks meer vergeten. Daar gaat Max dus voor zorgen. Antony & The Johnsons gaat je echt kippenvel bezorgen, want de stem van Antony is zo uniek, dat je meteen helemaal in zijn muziek rond gaat dwalen.

Hondje Breezer reist ver, drinkt wijn, denkt na, lacht hard, duikt diep, maar komt altijd weer terug met een mooi concertkaartje. Zo merk je dat Breezer nergens bang voor is om me een concertregistratie te laten horen aan jou.

Dan komt er een super unieke plaat voorbij van Art of Noise. Op de B-kant van de 12 inch van Legs, staat een hele bijzondere track. De 12 inch waarop dit nummer staat, heeft een oplage van 100 stuks. Die heb ik ooit bij een internationale platenbeurs gekocht en daardoor ga je dus een unieke versie horen van The First Leg. Mis het absoluut niet. Het is een kort nummer, maar wel heel bijzonder.

Daarna komen we alweer bij plaat 8. Dit is een verzoekje. Ik kreeg al eerder dit verzoekje binnen, maar nu is het dan eindelijk zover. Je gaat een leuke remix horen van Imagine Dragons met Thunder. Dan draai ik een leuk instrumentaaltje van Erasure en daarna komt er weer een zeer exclusief vinyl voorbij. Het is namelijk rood doorzichtig en het nummer heet Invisable Red. Hoe toepasselijk kan het zijn.

Het laatste nummer is er echt 1tje waarbij je absoluut niet stil kan zitten. Het is uit de film Elvis en Austin Butler is verantwoordelijk voor dit swingend eind.

Ja, het wordt weer een uurtje volop genieten, met deze keer lekker unieke platen. Kijk zelf maar.

1: André van Duin - En een boutje en Een moertje en een schroefje en een nippeltje.
2: The Orb & Lee Perry - Golden Clouds.
3: Jean-Michel Jarre - Etika take 2.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Simple Minds - Don't you forget about me.
5: Antony & The Johnsons - Cripple and the Starfish.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Spinvis - Kom Terug - Lowlands 2012.
7: Art of Noise - The First Leg, Limited Edition.
8: Verzoekhoekje: Imagine Dragons - Thunder.
9: Erasure - The Shape of Things.
10: U2 - Invisible Red, Limited Edition Red vinyl.
11: Austin Butler & Elvis Presley - Vegas Rehearsal - That's All Right.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 5, 5 februari 2023, aflevering 92 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 15:54