Oog voor Omgeving

Wat kan de Afsluitdijk toch lang zijn

Weer thuis. Het was een gekke dag vandaag. Het begon goed. We hebben heerlijk ontbeten bij Hotel De Vassy in Egmond aan Zee. Het blijft een fijn hotel gelukkig. Ik schreef gisteren al, dat het door een andere eigenaar wordt gerund, maar het is nog steeds gezellig, knus en gastvrij. Het was wennen, maar tijdens het uitchecken hebben we voor 11 tot 14 februari kamer 18 gereserveerd. Dus die is in de pocket.

 

Toen begon het alles. We hadden de taxi om 13.00 uur geboekt, maar we vertrokken ruim 40 minuten te laat. Maar gelukkig kregen we een prachtige auto als taxi. Een Ford Mustang. Een elektrische. Prachtig ding. Het zat heerlijk en heerlijk veel beenruimte. Dit bleek ook wel nodig, want eenmaal op de Afsluitdijk, het mooiste deltawerken van ons land, kwamen we in een gigantische file terecht. We waren al voorbij het mooie Monument, en vlak na de benzinepomp, bleek er een ongeval gebeurd te zijn aan de kant van Fryslân. We sloten rond 15.30 uur aan en we konden pas weer goed gaan rijden rond 17.00 uur. Er bleek een vrachtwagen tegen een pijlwagen gereden te zijn en aan de andere kant van de sluizen, bleek ook nog een ongeval gebeurd te zijn. Jaja, ruim anderhalf uur in de file gestaan. Af en toe weer een kilometertje gereden en daarna weer ruim 20 minuten stil staan en dat gebeurde dus een aantal keren.

 

We waren van plan om bij De Mazzel te gaan eten. Dit doen we altijd als we terug komen van Egmond. Ik belde daarom Sadri rond 15.00 uur op, om een tafeltje te reserveren. Dat was gelukt en een half uurtje later kwamen we dus in de file terecht.

 

Tijdens de file voelde ik het aan dat we de tijd van 18.30 uur niet zouden halen bij Sadri. Ik had ook al de taxi geregeld, en omdat ik het gevoel had dat we de eerste tijden niet zouden halen heb ik Sadri gebeld om de tijd naar 19.00 uur te verplaatsen en daarna belde ik Taxi Nuis om ook die tijd een half uur later te laten komen.

 

We waren dus om 18.15 uur op De Gorn, en om 18.45 uur of zo was onze taxi er alweer om ons naar Sadri en Ben te brengen.

 

Een hoop geregel tijdens de file op de Afsluitdijk. En ik moet zeggen dat de taxichauffeuse erg leuk was. Ze was lekker aan het kletsen en was echt erg vriendelijk. Zo maakte het ritje van Egmond naar Tolbert een goed en gezellig ritje, ondanks die gigantische file.

 

Rond kwart voor negen vanavond waren we weer thuis. Nu zitten we toch wel uitgeteld op de bank. Heerlijk gegeten bij Sadri en Ben en dus is ons Egmondweekendje echt traditioneel en gezellig afgesloten.

 

Omdat we ruim anderhalf uur in de file hebben gestaan, heb ik een leuke dagafsluiting voor je klaarstaan.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: André van Duin - File.

Laatst vernieuwd: 13 Sep 2021 om 21:40

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!