Oog voor Omgeving

Wat is onze streek toch ontzettend mooi

De prachtige Fiat Barchetta.De meeste mensen weten het al, maar ik was gisteren jarig. We hebben in Hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen gelogeerd voor 1 nacht. We kwamen daar in de ochtend aan. Eerst met ons tweetjes geluncht en rond een uurtje of twee kwam er een hele mooie verrassing op me af. Twee vrienden kwamen langs. Aradia en Martin. Ze hebben een Fiat Barchetta. Een hele mooie cabrio. Anne had geregeld dat Martin en ik samen er op uit gingen met dit prachtig exemplaar. We reden rond kwart over twee weg van het hotel en zijn via Veenhuizen, Een, Norg, Langelo, Donderen, Yde, De Punt, Glimmen, Haren, Noordlaren, Midlaren, Zuidlaren gereden. In Zuidlaren op een terrasje gezeten en na 20 minuten gingen we weer verder. Richting Tynaarlo, Vries, Donderen, Norg, Westervelde en zo weer naar Veenhuizen. Het was prachtig. Merendeel met een open dakkie gereden en er super van genoten.

 

Daarna gingen we met Aradia, Martin, ebel, IJmtje Ron en Hesra dineren bij het hotel. Dat was reuze gezellig. Op veilige afstand van elkaar, maar gelukkig konden we nog redelijk goed met elkaar praten.

 

Vandaag werden Anne ik verrast. We kregen een rondleiding door Kaaslust. De kaasmakerij in Veenhuizen. Dit hadden Ebel, IJmtje, Ron en Hesra geregeld. Super interessant. Ron werkt bij Kaaslust en die bleef bij Anne en mij en zo konden we ook weer op een veilige manier mee doen aan die rondleiding. Ook 7 verschillende soorten kaas geproefd en na ongeveer anderhalf uur was de rondleiding voorbij. Daarna bij Maallust, de bierbrouwerij van Veenhuizen, nog een bokbiertje genuttigd en ik heb meteen maar een sixpack geregeld van dit heerlijke biertje.

 

Rond 17u00 gingen we per taxi van Veenhuizen naar De Mazzel en nu zijn we net een kleine 2 uurtjes thuis.

 

Het was geweldig. Het hotel viel wel wat tegen. De kamer waarin we sliepen was erg koud. Het dekbed was erg dun, dus we konden het niet warm krijgen en het ontbijt was lekker, maar wat weinig brood. Dit was wel jammer. Dus of we daar nog eens gaan logeren, we denken van niet.

 

Het weekend zal ik niet zo snel vergeten. Hartstikke verwend en zeker de 2 bijzondere verrassingen waren natuurlijk prachtig. De Barchetta ken ik nog uit mijn vorig leven. Toen vond ik die cabrio al prachtig, en wat is het nu mooier om zo door het Drentse landschap te toeren met een leuke en perfecte chauffeur. Martin. Bedankt.

 

En inderdaad. Ik als niet kaasliefhebber, heeft toch 7 verschillende soorten kaas geproefd. Ik vond ze allemaal even lekker. Ik wil daarom Ebel, IJmtje, Ron en Hesra ontzettend bedanken voor deze geweldige middag. Dit was ook nog een cadeautje voor Anne haar verjaardag, dus hoe mooi kunnen we het treffen met zulke kanjers.

 

Omdat we gisteravond en vandaag veel met streekproducten te maken hebben gehad, tijdens het diner en het ontbijt, heb ik een erg leuk liedje voor jullie uitgekozen.

 

Dans maar vrolijk mee en je weet gelijk hoe onze stemming was dit weekend. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Drs. P. - Knolraap en lof, schorseneren en prei.

Laatst vernieuwd: 13 Sep 2020 om 22:16

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!