Wat is onze provincie toch mooi

We waren vandaag onder andere in het noorden van de mooie provincie Groningen. We zijn een dagje weg geweest samen met onze beste vrienden Ebel en IJmtje.

 

We begonnen bij de IKEA. We moesten de datum aanpassen voor het leveren van onze nieuwe bank. Dat kon alleen maar bij de winkel en niet via internet. Het was niet druk en we namen in de winkel een super korte route, want we waren binnen 10 minuten alweer uit de winkel.

 

Daarna naar Termuntenzijl gereden. Via Hoogezand, Slochteren, Woldendorp, Appingedam, Delfzijl en zo door naar de Eems-Dollard, waar Termentenzijl aan ligt. We hebben wat gegeten bij een viszaak. Daar kon je ook patatjes knagen, maar ook heel veel vis gerechten bestellen. Ik nam maar een patatje met een frikandel. Ik ben niet zo’n vismens.

 

Na het eten, via Oterdum, een dorp dat niet meer bestaat, na wat andere mooie plekjes kwamen we op de N33 terecht en zijn via via naar Veenhuizen gereden. Erg leuke route. Zo merk je wel dat de provincie waarin wij wonen, erg mooie plekken heeft en waar je nog alle ruimte hebt om kilometers lang geen mens tegen te komen.

 

We hebben gegeten bij Piepers en Paupers. Een cafetaria bij Maallust en Kaaslust. De patatjes zijn daar ontzettend lekker. Alleen als je denkt dat je daar een echte Maallust bier kunt bestellen, kom je bedrogen uit. Ik bestelde een biertje. Een Maallust. De bediening zei dat ze geen Maallust bier serveren. Ze zei dat ze geen vergunning hadden voor alcoholische drank. Lekker dan. Zit je 25 meter van de brouwerij Maallust, kun je bij de cafetaria geen Maallust bier bestellen. Ik nam daarom maar een Fanta. Ja, je moet toch wat.

 

Het gekke is wel weer, dat Ebel een Maallustkroket bestelde. Daar zit een klein beetje bier in. Dat kan dan wel. Anne had ook een likeurtje en dus vond ik het gek dat ik geen biertje kon bestellen. Wat blijkt. Ze serveren daar alleen maar Warsteiner. Dat is toch vreemd. Zit je naast de lekkerste brouwerij van Veenhuizen, Maallust, en je moet het doen met een Warsteiner. Belachelijk. Daar zit je dan met je Fanta.

 

Maar voor de rest is het echt genieten bij Piepers en Paupers. Heerlijke patat en mijn Lakenvelderkroket was super lekker. Dus echt wel een aanrader om daar eens langs te gaan voor een geslaagde snelle hap.

 

Na dit alles gingen we nog wat ophalen bij de Albert Heijn in Oosterwolde en daarna naar Veenhuizen. Daar nog wat gekletst en rond 22u15 was onze taxi er alweer om ons naar Tolbert te brengen.

 

We hebben een topdag gehad. We willen Ebel en IJmtje hartelijk danken voor deze super gezellige en geslaagde dag.

 

Omdat we veel in het mooie noorden van de provincie Groningen hebben gereden, heb ik een zeer toepasselijk liedje voor jullie klaarstaan.

 

Sloap Lekker!

 

Dagafsluiting: Ede Staal - ;t Hogelaand.

Laatst vernieuwd: 09-08-2020 om 00:03