Wat is nu de situatie waarin we leven?

Mogen we nu de deur uit zonder mondkapje of moeten we er toch maar eentje om doen?

Ik lees veel over verschillende manieren hoe bepaalde Nederlandse steden met het nieuwe normaal omgaan. In Rotterdam en Amsterdam is het op sommige plekken verplicht om zo’n mondkapje om te hebben, vind ik ook niet zo gek, want het lijkt erop dat mensen daar lak hebben aan de nieuwe regels in deze tijd. Dat er weer meer besmettingen zijn, vind ik ook niet zo raar. Moet men maar niet massaal naar Zandvoort afreizen om daar alle aerosolen rond te strooien. Wat dat betreft ben ik blij dat we hier in het relatief rustige noorden wonen.

 

Wij kunnen nog wel naar het centrum van Leek, zonder dat je in de verdrukking komt. Dat de gehele kustlijn vol zit met naïeven Nederlanders, dat zei dan maar zo. Als deze mensen maar niet bij ons komen voor een vakantie. Dan nemen ze gezellig alle kleine beestjes mee, waar wij niet op zitten te wachten.

 

Als de provincies Zeeland en Zuid-Holland code oranje hebben, vind ik dat deze provincies ook zodanig dicht getimmerd moeten worden, zodat de mensen die daar wonen, niet uit het oranje gebied mogen komen. Zo blijft de rest van ons land beschermd en komen de naïevelingen niet naar ons toe.

 

Ja. Ik ben het een beetje zat dat mensen zich niet kunnen houden aan het nieuwe normaal. Boos? Ja, een beetje. Denk nou eens na voordat je door geheel Nederland reist en zoek de drukte niet op.

 

Ik verwacht dat er wel wat staat te gebeuren. Alleen wanneer is maar de vraag.

 

Wat de situatie ook wordt. Anne en ik blijven alert en gaan er wel op uit, maar hoofdzakelijk naar vrienden en in het gebied waar we zelf wonen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Yazoo - Situation.

Laatst vernieuwd: 04-08-2020 om 22:45