Oog voor Omgeving

Wat is kleur ook alweer?

Het valt me al een tijdje op. Kleur. Zie ik dat nou wel of niet? Misschien een gekke vraag, maar ik besef me eigenlijk nu pas, dat het heel moeilijk is voor mij om kleuren te zien. Ik heb nu bijvoorbeeld een t-shirt aan. Dat heb ik uiteraard zelf uitgezocht in de winkel en volgens mij is het donkerblauw met witte streepjes.

 

Ook heb ik nu mijn Nike AirMax aan. Die mooie schoenen waar ik super blij mee ben, hebben allemaal verschillende kleurtjes. Alleen zie ik mijn schoenen nog wel, zie ook nog wel dat er meerdere kleuren in zitten, maar welke kleuren? Geen idee.

 

Nu zie ik al een tijdje zeer slecht. Loop nog wel zeker richting het centrum van Leek of waar heen dan ook, alleen begint dit af en toe ook wel wat lastiger te worden, zeker met zo’n felle zon als in deze tijd.

 

Nu let ik er wat meer op omtrent het kleur zien. Ik weet nog wel dat ik een tijd geleden het gras nog goed kon zien dat het groen was. Dit valt nu flink tegen. Ik heb het idee dat ik weer terug ga naar de jaren 50 en 60, want toen waren de TV’s nog niet in kleur. Ik denk dat ik straks dus alleen zwart-wit ga zien. Dit is natuurlijk jammer, maar als ik wel kan blijven zien, dan vind ik het prima om in grijstinten de wereld te blijven verkennen.

 

Ach, alles went zeg maar. Ik zie af en toe nog wel wat kleurtjes voorbij vliegen. Als ik lekker met het radiomaken bezig ben en aan het opnemen ben, zie ik wel een klein beetje het branden van de rode knop. Soms twijfel ik wel eens of het wel of niet brandt. Mijn gezichtsveld houdt mijn visuele brein op zo’n moment volgens mij gewoon voor de gek.

 

Ik heb een geinige dagafsluiting. De briefjes van 5, 10 en 20 euro bijvoorbeeld weet ik niet meer welke kleuren die hebben. Ik zie dat in ieder geval niet meer. Vandaar de vraag: Wat is de kleur van het geld? ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Hollywood Beyond - What’s the colour of money?

Laatst vernieuwd: 16 Jun 2023 om 21:32

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!