Oog voor Omgeving

Wat is er toch allemaal aan de hand?

Het is nog midden op de zaterdagmiddag met op de achtergrond Radio Duivenstraat. Meestal schrijf ik wat op mijn blog in de avond, maar nu heb ik er even tijd voor om weer eens wat te schrijven.

 

We hebben vandaag niks gepland. Eens een lui dagje. Geen studiowerk, maar lekker luisteren naar Duivenstraat en iets schrijven wat op dit moment in me op komt.

 

De hele week volg ik wel het nieuws. De Volkskrant, Dagblad van het Noorden en de NOS-app raadpleeg ik elke dag wel. Je komt daar bizarre berichten tegen.

 

Zo las ik vanmorgen dat het GPS-spoofing nogal populair is tijdens oorlogsvoering. GPS-spoofing is een gevaarlijk iets, het wordt ook wel elektronische oorlogsvoering genoemd. Zo kunnen vliegtuigen, dus ook passagiersvliegtuigen, op het verkeerde vliegende been worden gezet, doordat het GPS-signaal wat vliegtuigen gebruiken, worden gemanipuleerd door verschillende legers op de grond. Zeker in het Midden-Oosten zou dit plaatsvinden.

 

Ik las dat Geert Wilders geen premier meer wordt. Vind ik niet erg, maar echt democratisch vind ik het niet. Dit vanwege Pieter Omtzigt anders niet mee wil doen met het Programkabinet. Die Omtzigt is lekker bezig. Ik vertrouw dit mannetje niet echt meer. Hij heeft het dan wel over de grondwet te respecteren, maar zijn houding naar Geert Wilders, dat hij geen premier mag worden, is toch ver weg van echte democratie.

 

Ook lees ik dat er nogal wat bommen worden geplaatst bij voordeuren van (on)schuldige mensen die daardoor hun huis bijna kwijt raken. Nu weer in Uithuizen.

 

Nu zijn dit onderwerpen waar je niet vrolijk van wordt. Het gekke is dat Facebook op een rare manier bezig is. Ik plaatste vannacht een bericht op Facebook dat ik Anne op 17 maart 2018 ten huwelijk had gevraagd. Daar stond onder andere het zinnetje ‘De hele wereld staat in brand, maar het allerbelangrijkste is dat Anne en ik bij elkaar blijven’. Er zat een video bij van U2 met het nummer All I Want Is You.

Facebook heeft mijn bericht lager in de ranglijst gezet, vanwege dat het een gewelddadige boodschap zou bevatten.

 

Daar moet ik wel om lachen. Je leest ontzettend veel berichten waarvan je kan zeggen dat het echt om geweld gaat. Niet te vergeten de scheldpartijen die je leest als reactie op heel veel berichten op Facebook en Twitter.

 

Wat ben ik toch blij dat Anne en ik nog zo van het leven genieten. We krijgen de ellende in de wereld wel mee, maar als we puur naar ons leventje kijken, mogen we ons wel in de handjes knijpen. We hebben lieve vrienden. We gaan regelmatig uiteten en worden altijd vriendelijk begroet en geholpen, Zijn we even de weg kwijt tijdens een wandeling in het centrum van Leek, worden we door vriendelijke dorpsgenoten weer op het goeie pad gezet.

 

Mijn eigen wereldje is ook heel fijn om in te vertoeven. Mijn radiostudio. Lekker muziek draaien en de wereld om me heen even vergeten. Dat is echte ontspanning.

 

Wat een verhaal eigenlijk. Hopelijk ben je niet afgehaakt. Wees gerust. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn leven. Dankzij mijn lieve Anne kan ik de gehele wereld aan.

 

Morgen hebben we dus weer een klein feestje. Zes jaar geleden vroeg ik Anne met emotionele en afwachtende stem haar ten huwelijk. Het antwoord was fantastisch en legden we onze relatie voor eeuwig vast.

 

Een extra kus op mijn gouden ring geeft mij de kracht om dit jaar ons 5 jarig huwelijk te gaan vieren op 7 augustus. Ja, 2024 is het jaar van de vele feestjes. ;)

 

Iedereen een fijne zaterdag!

Laatst vernieuwd: 16 Mar 2024 om 16:08

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!