Oog voor Omgeving

Wat is de plaats van de mens in de levende wereld

Wat een bijzonder, mooi en lekker Geheimzinnig album is Amazônia van Jean-Michel Jarre. Vanmorgen zag ik Jean-Michel op Facebook zijn nieuwe album aankondigen. Door de drukte van de afgelopen dagen was ik de gehele release-datum vergeten.

 

Vanmorgen meteen naar Bol.com. De CD en LP besteld van dit album. Om 10u45 had ik de bestelling gedaan en om 19u45 werd er aangebeld en waren de 2 items geleverd. De CD draai ik nu voor de derde keer en de LP heb ik uitgebreid bekeken. Het is een dubbel LP. Ziet er mooi uit en dus is mijn verzameling omtrent het werk van Jean-Michel Jarre weer lekker compleet. Van elk album heb ik namelijk de CD en LP in bezit, en wat ben ik gelukkig met deze aanschaf.

 

De CD klinkt bijzonder mooi. Je kunt je helemaal inbeelden hoe het in het Amazonegebied toegaat. Van brommende vliegen, flinke onweersbuien, het stromende water, de mensen die er wonen en ga zo maar even door.

 

Bij Bol.com stond de volgende uitleg bij het album Amazonia: ‘Pionier op het gebied van elektronische muziek Jean-Michel Jarre heeft een 52 minuten durende muzikale score gecomponeerd en opgenomen voor 'Amazônia', een nieuw project van de bekroonde fotograaf en filmmaker Sebastiao Salgado, voor het Filharmonisch Orkest van Parijs. Het volgt op Jarre's recente triomfantelijke virtuele optreden in de Notre Dame op oudejaarsavond, dat wereldwijd meer dan 75 miljoen kijkers trok. Amazônia' is een meeslepende tentoonstelling over het Braziliaanse Amazonegebied, met meer dan 200 foto's en andere media van Salgado. Zes jaar lang reisde hij door het gebied om het woud, de rivieren, de bergen en de mensen die er wonen vast te leggen, en het grootste deel van het werk zal voor het eerst in het openbaar te zien zijn. De kern van de tentoonstelling is een uitnodiging om te zien, te horen en na te denken over de toekomst van de biodiversiteit en de plaats van de mens in de levende wereld. De begeleidende geluidscreatie van Jean-Michel Jarre is een symfonische wereld die de bezoekers van de tentoonstelling zal onderdompelen in de geluiden van het bos. De partituur maakt gebruik van een mix van elektronische en orkestrale instrumenten met andere natuurlijke geluiden uit het echte leven en is ook opgenomen in binaurale audio, voor een meeslepende ervaring.’

 

Ik heb al gelijk mooie ideeën om hier wat mee te doen in mijn radioprogramma. Wat en hoe horen jullie dan wel, maar uiteraard moet ik het nog wel even uitproberen of mijn ideeën goed uitkomen tijdens dat uurtje radio.

 

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe andere Jean-Michel Jarre fans over dit album denken. Ik vind het dus een pracht exemplaar, met mooie passages en lekkere muziek.

 

De dagafsluiting is nu niet zo moeilijk te raden. Het is Amazônia 1. De rest kunnen jullie horen op het album als jullie die tenminste ook aanschaffen. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Amazônia part 1.

Laatst vernieuwd: 09 Apr 2021 om 21:44

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!