Wat hebben we toch lieve vrienden

Wat hebben we toch ontzettend lieve vrienden. Dat wisten we natuurlijk al wel, maar vandaag werd het nog even extra duidelijk.

 

Una en Ebel kwamen voor Fase 2 onze voortuin verder verfraaien. De fundering voor de vlonder werd vandaag aangelegd. Allard kwam de 12 betonbandjes brengen met zijn aanhanger en zo konden Una en Ebel aan de slag.

 

De fundering is na wat denkwerk, waterpas maken, en het verstevigen na een aantal uurtjes klaar. Het is gelukt en over anderhalve week wordt dan de vlonder erop geplaatst. Het wordt een hardhouten vlonder.

 

Na het klaarmaken van de fundering hebben ze ook de rest van de voortuin geëgaliseerd. Het ziet er nu al heel moi en strak uit, maar dan moeten er nog minimaal 2 fases komen. Fase 3 is dus over anderhalve week aan de beurt, het aanleggen en monteren van de vlonder en Fase 4 is het verder afbouwen van de rest van de tuin. In die fase worden er schelpjes in de tuin gelegd, worden er plantjes ingepoot en zo wordt het een schitterende voortuin. Het wordt een voortuin met als thema de zee.

 

Op de vlonder willen we ook nog een houten bankje plaatsen, zodat Anne en ik er heerlijk op kunnen zitten als het prachtig weer is. Dan hebben we ook pas echt een voortuin die we ook heel graag willen hebben en dat na 20 jaar, want zo lang woon ik hier al. De voortuin heeft Una ontworpen. We hebben een voelbare maquette op onze eettafel staan, dus kunnen we op een schaal van 1 op 16 al genieten van al dit moois.

 

Una, Ebel en Allard komen daarvoor elke keer helemaal naar Tolbert. Prachtig en ontzettend lief natuurlijk. Zo merken we echt dat we toch hele lieve vrienden hebben en dat we echt op ze kunnen rekenen als het even nodig is. Dit project was nooit gelukt als we dit met ons tweetjes hadden moeten doen.

 

Daarom heb ik deze keer een speciale muzikale dagafsluiting voor onze kanjers van vandaag.

 

Una, Ebel en Allard, hartelijk dank voor alles en tot Fase 3!

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Carol King - You’ve got a friend.

Laatst vernieuwd: 18-11-2020 om 21:41