Was kennelijk niet scherp genoeg vandaag

Het was een gekke dag vandaag. Nou ja, het viel wel mee hoor, alleen was ik vanmiddag bezig mijn radioprogramma voor volgende week aan elkaar te lassen.

 

Eerst zelf ook nog geluisterd naar de uitzending van vandaag. Wel een beetje spannend, want ik had deze keer zelf mijn 24-bit WAV-bestand geconverteerd naar 16-bit. Uiteraard had Huub het bestand gecontroleerd of het te lezen was door het systeem van Radio Duivenstraat en dat was het geval, maar ik vond het wel prettig dat ik mijn aankondiging goed kon horen vanmiddag. Vanaf nu converteer ik zelf mijn WAV-bestanden naar een lagere bit-rate. Wel zo makkelijk voor Huub en ook wel voor mezelf.

 

Na deze uitzending dook ik de studio in en ging aan de slag voor mijn aflevering die je volgende week zondag kunt beluisteren bij Radio Duivenstraat.

Dit ging anders dan anders. Ik heb dit keer een wat ingewikkelde tracklist bij elkaar gezocht. De lassen zijn erg mooi gelukt, maar het was deze keer wel echt op de seconde nauwkeurig timen.

 

Na 2 keer het opgenomen te hebben is het een prachtige aflevering geworden. Bij de eerste take ging het flink mis. Ik was bij track 8 en ik vergiste me in het kanaal. Ik had wel de goeie uitgeschakeld, zodat ik de volgende plaat kon klaarzetten, maar het kanaal dat werd afgespeeld om opgenomen te worden, schakelde ik per ongeluk de VoiceOver van mijn Macbook aan. Ja, dat hoor je dan in de uitzending en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Na 23 weken is dit nu voor de tweede keer gebeurd. Dus toen dit vanmiddag fout ging, heb ik de opname meteen gestopt en begon ik weer vrolijk opnieuw. Ik baalde wel, maar ach, de tweede wordt vast mooier dacht ik.

 

Bij de tweede take ging het ook bijna verkeerd. Ik had tijdens de opname per ongeluk de volgende track verwijderd. Ik was bij track 3 en nummer 4 wou ik klaarzetten, maar dat ging dus even fout. Maar ik had het bestand net op tijd weer terug gezet, want track 3 was al bijna bij het eind. Ik had nog iets van 10 seconden over, maar je merkt volgende week helemaal niks van mijn verwijder-actie, want het gaat naadloos over van 3 naar 4, dus ik startte 4 precies op tijd.

 

Het is daarna helemaal goed gegaan. Niet meer in de kanalen vergist en de lassen die ik bij take 1 al had gedaan, zijn in take 2 nog veel mooier geworden. Dus na alles klaar te hebben, ben ik super tevreden over het eindresultaat.

 

Ja, kennelijk was ik niet scherp genoeg vanmiddag. Ik ben ook wel een Pietje Precies, maar goed, nu alles klaar te hebben ben ik super tevreden met een hele mooie lijst aan platen.

 

In mijn uitzending van vanmiddag hoorde je de 12 inch versie van Equinoxe IV  van Jean-Michel Jarre. Ik heb ruim 23 jaar naar deze 12 inch gezocht. Op blauw vinyl en wat ik vanmiddag ook al zei, perfect van kwaliteit.

 

Zoals elke zondagavond laat ik de 7 inch versie horen. Dat was trouwens ook wel even zoeken. Ik heb het wel gevonden, maar de kwaliteit vind ik wel wat minder voor wat betreft de geluidskwaliteit, maar goed, ik kan je wel de 7 inch van de week laten horen in ieder geval.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Equinoxe IV.

Laatst vernieuwd: 03-10-2021 om 20:51

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!