Vrede in de vallei

Het is morgen een bijzondere dag voor de muziekliefhebber. Morgen zouden Elvis Presley en David Bowie jarig zijn geweest. Ik had me aangemeld bij het Facebook-event van MartiniPlaza dat vanavond een concert zou gaan organiseren van David Bowie. Ik verwachtte dat er een annulering bij zou staan, maar ik zag hierover helemaal niks. Maakt niet uit, want ik had toch geen kaartjes.

 

Maar morgen is het voor de Elvis Presley fans ook een memorabele dag natuurlijk. Meestal stroomt het gebied van Graceland dan helemaal vol, alleen of dat morgen ook gaat gebeuren? Geen idee.

 

In ieder geval krijgen Koos Bijlsma en ik Chris Veeze te gast in ons programma Politiek op Zaterdag. Chris Veze is ook artiest. Hij imiteert Elvis. We gaan er morgen tijdens onze uitzending dat van 11:00 tot 12:00 uur op RTV Zulthe te beluisteren is, aandacht aan besteden. Ik ben reuze benieuwd. Hij neemt namelijk zijn eigen muziek mee. Ik als muziekliefhebber kijkt hier wel naar uit.

 

Ik was van 1977 tot ongeveer 1990 wel redelijk fan van Elvis. Door het prachtige decennium van de jaren 80, raakte Elvis een beetje op de achtergrond, maar zo af en toe ben ik best wel gecharmeerd van Elvis zijn muziek. Ik heb in ieder geval al zijn CD’s die in de tijd dat Elvis nog leefde in bezit. Heb al zijn films wel gezien en ik mag wel zeggen dat ik het concert ‘Aloha from Hawaii’ echt live heb gezien op TV. Toen was ik maar 7 en het was toen super uniek dat de gehele wereld het concert kon bijwonen. Dat heeft Elvis toch maar even geflikt.

 

Ik was wat aan het rond zoeken op YouTube. Daar kwam ik een prachtige cover tegen van ‘Peace in the Valley’, gezongen door Danny Vera. Het origineel vind ik werkelijk prachtig, maar deze versie vind ik ook goed gelukt.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Danny Vera - Peace in the Valley.

Laatst vernieuwd: 07-01-2022 om 21:39

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!