Oog voor Omgeving

Voordat de zomer begint, krijg je nieuwe jasjes

Het wordt een feest van herkenning als het om de muziek gaat. Je hoort platen voorbij komen die al een tijdje letterlijk rond draaien, maar ik heb hiervan hele mooie, leuke, interessante, bijzondere en zeker nieuwe jasjes gevonden. Dit alles hoor je in deze podcast.

 

Het begint met een zomerse plaat. Nog een maand en dan begint eindelijk de zomer. Normaal heeft daarom een hele simpele vraag aan de dames. Alleen de Pet Shop Boys raken hiervan nogal in de war en raken hun kamer kwijt. Trouwens, hierdoor laten ze wel hun splinternieuwe single horen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

 

Dan komt er een klassieker voorbij. Een echte discoplaat. Duifje Max haakt hier meteen op in, want hij komt daarna met een hele bijzondere versie van I Feel Love van Donna Summer. Een mix uit 2022 terwijl de officiële release in 1977 veel hitlijsten bestormde. Max vond deze nieuwe 12 inch zo mooi, dat hij het als de 12 inch van de week heeft gebombardeerd.

 

Yello kan niet wachten tot het zomer wordt, want Boris Blank en Dieter Meier gaan met een ander jasje naar de zee.

 

Hondje Breezer heeft een bijzonder concertkaartje gevonden. Dit keer staat er het jaartal 2012 op. Het is van Tangerine Dream. Een band dat in 1968 is opgericht en sinds 1972 met elektronische instrumenten gingen experimenteren. In de opname dat Breezer me brengt, hoor je zelfs het eerste elektronisch instrument ter wereld dat in 1925 is bedacht door de Russische uitvinder Léon Theremin. Zo brachten ze in 1974 een prachtige plaat uit en Breezer laat hiervan een live versie horen. Opgenomen in Berlijn in 2012.

 

Na het feestje van Simple Minds, hoor je weer een nieuw jasje van een plaat uit 1980. Dit is ook gelijk een plaat die is aangevraagd, dus het verzoekhoekje is weer lekker gevuld. Visage met Fade to Grey. Werkelijk een jasje, dat gemaakt is in 2021, waar je heerlijk van kunt genieten.

 

Hoe mooi is het nou dat ik een prachtige plaat van The Art Of Noise ga draaien dat al 39 jaar oud is. Het jasje wat deze plaat heeft aangetrokken is net een jaartje oud, maar die zit echt als gegoten. Past precies bij de sfeer van het origineel.

 

We sluiten af met een artiest waarvan de plaat in het originele jasje blijft zitten, maar de artiest heeft zijn naam veranderd. Dat kan natuurlijk ook nog.

 

Zo zit dit uurtje toch wel met veel nieuwe oude platen in elkaar.

 

1: Normaal - Dames loat die rokjes now moar waaien.

2: Pet Shop Boys - The Lost Room.

3: Kool & The Gang - Fresh.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Donna Summer - I Feel Love, 2022 resynthesis.

5: Yello - To the Sea, Album version.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Tangerine Dream - Phaedra, Live at Berlin 2012.

7: Simple Minds - Celebrate.

8: Verzoekhoekje: Visage - Fade to Grey, Moreno Remix 2021.

9: The Art of Noise - Moments in Love, Dimitris Athanasiou Remix.

10: Sananda Maitreya - Reflecting.

 

Dat je een maand voor het begin van de zomer nieuwe jasjes gaat horen, ja, dat maakt het toch leuk. Leg daarom je oor maar bij je speakers in welke omgeving dan ook, dan mis je niks van al deze nieuwe muziek.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 20, 21 mei 2023, aflevering 107 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21 May 2023 om 20:54