Oog voor Omgeving

Veel gekke dieren in een andere en vreemde wereld!

Het gaat een gek uurtje worden. Je krijgt weer hele aparte platen te horen in mijn 159e Oor voor Omgeving. Er komen aapjes en zelfs een olifant in voor.

Ik begin met een band die ik nog nooit in mijn programma heb laten horen. De eerste keer dat ik hun muziek hoorde was bij een voorprogramma van Level 42. Ik heb het over The Blessing. Het begint daardoor ook met de liefde.

In de jaren 60 werd de Merseybeat super populair. Liverpool was de thuisbasis. Van dit genre heb ik ook heel veel platen liggen. Je hoort daardoor nu ook een hele mooie uitvoering van House Of The Rising Sun, dit keer uitgevoerd door Gerry & The Pacemakers, om vervolgens naar Yello te gaan die met een heel bijzonder en uniek jasje komen van Blazing Saddles.

Duifje Max is er uiteraard ook weer met zijn 12 inch van de week. Dit keer brengt hij me wel een hele aparte plaat van Tight Fit. De leeuw in dit nummer kan amper slapen, vanwege dat de aapjes nogal veel lawaai maken. Max probeert het allemaal in goede banen te leiden, maar of het hem ook lukt?

Dan wordt het even tijd voor bezinning. U2 komt met Moments Of Surrender. Hondje Breezer vond hiervan ooit eens een mooi concertkaartje, maar dit keer hoor je de album versie.

Hondje Breezer stuurt Talk Talk naar Caroline. Zij weet een goed antwoord te geven op de vraag die Mark Hollis en zijn vriendjes aan Breezer heeft gesteld. Het antwoord komt er en daarom komt Breezer ook kwispelend mij het concertkaartje brengen.

INXS en Push zingen elk hun eigen beleving over de wereld waarop we leven. INXS vindt het nogal een aparte wereld en Push een vreemde. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Na deze discussie komt er opeens een olifant mijn studio binnenstormen. Dit dankzij Frankie Goes To Hollywood. Gelukkig blijft mijn radiostudio wel heel en hoeven we niet naar het ziekenhuis, ondanks dat Editors er wel over zingt.

Het wordt dus wel een spannend uurtje. Wil je dit alles niet missen, leg dan je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet je hoe mijn radiostudio er uit is komen te zien na een uurtje mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 20, 19 mei 2024, aflevering 159 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 19 May 2024 om 13:21