Twee artiesten staan volgende week even extra in de belangstelling

Volgende week zondag is het 16 januari. Het klinkt misschien gek, maar Oor voor Omgeving begint met een soort herdenking van 2 artiesten die in 2016 zijn overleden. Het wordt dus een bijzonder uurtje bij Radio Duivenstraat.

 

Om 12:00 uur begin ik met een artiest waarbij ik al iets van 12 concerten van hem heb bezocht. Het was daarom ook schrikken dat ik op 21 april 2016 het nieuws hoorde. Het was sowieso al een rampjaar voor veel artiesten. Het begon op 10 januari 2016. Toen kregen we te horen dat David Bowie was overleden. Daarom vind ik het nodig om te beginnen met Prince en Bowie. Al moet ik er wel bij vermelden dat het nummer van Bowie op een prachtige manier wordt vertolkt door Moby en Mindy Jones.

 

Daarna gaan we weer vrolijk verder met dansbare muziek. Misschien word je wel zo duizelig van het dansen, dat je verdwaald raakt. Doordat je echt verdwaald bent geraakt, merk je dat je in een wonderland bent terecht gekomen. Je hoort in de verte wat klokken luiden en daar ga je op af. Opeens kom je persoonlijk een heel bijzonder fenomeen tegen. Dan blijkt het alleen maar een bultje kosmische stof te zijn. Daar kun je best angstig door worden. Je weet het niet meer en denkt dat je zelf niet meer goed kunt functioneren. Daarom ga je maar rare dingen roepen en belandt je in een soort gekkenhuis.

 

Jaja. Zo beginnen we met een herdenking en kom je er achter dat de muziek je toch op een gekke manier tot het slot van het verhaal brengt. Het verhaal ziet er deze keer zo uit.

 

1: Prince - 7.

2: Moby & Mindy Jones - Heroes.

3: Madis - Desert of lost souls.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Paul Young - Wonderland, Milan Mix.

5: Mike Oldfield - Tubular Bells 2, Mike Oldfield & York Remix.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Depeche Mode - Personal Jezus, Live in Berlin.

7: Jean-Michel Jarre & Armin van Buuren - Stardust.

8: Passenger - Fear of Fear.

9: Amy Winehouse - You know, I’m no good.

10: Trio - Da Da Da.

 

Het leuke is ook nog, dat mijn standaard afsluitende plaat, Rendez-vous, door een nieuwe plaat is vervangen. Welke dat is hoor je wel vanzelf. Leg daarom je oor volgende week zondag bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan mis je niks van dit leuke uurtje.

 

Elke zondagavond laat ik je de 7 inch van de week horen. Vanmiddag draaide ik Malcolm McLaren samen met Lisa Marie met SOmething jumping in your shirt als de 12 inch van de week. Ik vroeg ook tijdens mijn aankondiging van deze plaat, of je ook weet wie nu Lisa Marie is. Ik kreeg meteen een appje en het blijkt een fotomodel en actrice te zijn. Ze is geboren op 5 december 1968. Dus ze is al een stukje volwassener als het om t-shirtjes gaat. Haha.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Malcolm McLaren & Lisa Marie - Something jumping in your shirt.

Laatst vernieuwd: 09-01-2022 om 23:07

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!