Oog voor Omgeving

Trots als een pauw

Het is jammer dat ik het allemaal niet meer goed kan zien, maar gelukkig is mijn geheugen nog dik in orde. Mijn platenverzameling is lekker groot. Ik heb in 2008 en 2009 heel wat vinyl gedigitaliseerd. Zeker de zeer exclusieve exemplaren kan ik nu draaien zonder dat het origineel wordt beschadigd door onoplettendheid.

 

Elke week is het weer genieten om door mijn verzameling te struinen. Ik ben trots op mijn eigen gevonden exemplaren. Zeker die van Jean-Michel Jarre, U2, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Spinvis, Roosbeef zijn voor mij pareltjes in mijn platenkast.

 

Alle kleuren van de regenboog staan wel in mijn platenkast. Geel, rood, blauw, transparant, paars, groen, geel transparant en uiteraard zwart. Haha.

 

Een internationale platenbeurs was in de jaren 90 en tot en met 2013 voor mij een half jaarlijks festijn. Ik rende bij wijze van spreken meteen naar mijn vaste Engelse kraam. Die kon me de mooiste exemplaren verkopen. Ok. Niet goedkoop. Ik heb ooit bij een internationale platenbeurs in 10 minuten ƒ780,- uitgegeven aan allerlei mooie LP’s, 12 inches en singles. Jaja, ik was een flinke verzamelaar. Zeker muziek van Jean-Michel Jarre heb ik dankzij deze platenbeurzen flink zien groeien.

 

Hoe mooi is het nou, dat ik je nu elke week wel een unieke 12 inch of zo kan laten horen in mijn radioprogramma.. Soms moet ik nog wel eens wat digitaliseren, maar ach, om een 12 inch weer eens in mijn handen te hebben is altijd een feest. Wel voorzichtig natuurlijk, want er mag geen krasje bij komen, maar door de quickstart van mijn Pioneer platenspeler, kan ik de naald op het vinyl zetten zonder dat het al draait en eenmaal geplaatst, draaien met die hap.

 

De laatste vinyl dat ik heb gedigitaliseerd is een paars vinyl van U2 met het nummer Magnificent. Het is een promo wat absoluut nergens meer te verkrijgen is. Ik heb een paar weken geleden deze promo nog gedraaid in mijn uitzending.

 

Ik ben dan wel kippig, maar mijn audio-oortjes doen het nog erg goed. Morgen duik ik weer de studio in en ook in dit uurtje zit ook weer zo’n exclusief exemplaar. Heerlijk om nu alvast naar uit te kijken om het weer eens te draaien.

 

Als dagafsluiting heb ik een 12 inch voor je klaar staan waar ik jaren lang naar heb gezocht. Het is van Jean-Michel Jarre en het vinyl is blauw van kleur. Ik heb hier ongeveer 25 jaar naar gezocht. Eenmaal gescoord, dit was in 2007, ging ik het meteen digitaliseren. Zo’n uniek exemplaar wil je zo mooi mogelijk houden. Uiteraard staat het origineel nog gewoon in mijn platenkast.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Equinoxe IV, 12 inch version.

Laatst vernieuwd: 19 Feb 2024 om 22:22

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!