Oog voor Omgeving

Teksten in afbeeldingen laten voorlezen

Heb je iOS13 op je iPhone of iPad staan, en ook Seeing AI, dan kun je op een hele mooie manier foto’s met tekst er in, voor laten lezen.

 

Stel je krijgt een e-mail met daarbij een bijlage. Die bijlage is een afbeelding met tekst. Dat is voor slechtzienden en blinden natuurlijk niet handig, maar dankzij Seeing AI levert dit geen problemen meer op.

 

Open de bijlage in dat mailtje en als de afbeelding dan op het scherm staat afgebeeld, ga je naar de knop ‘Deel’ en kies dan voor ‘Herkennen met Seeing AI’. Je krijgt dan binnen ongeveer 2 seconden de tekst in beeld en kun je met je vinger over het scherm de tekst laten voorlezen.

 

Seeing AI is dus een aparte app die je even moet installeren op je iPhone of iPad. Dat kan uiteraard via de Appstore. Eenmaal geïnstalleerd, staat de optie die ik zojuist uit heb gelegd tussen de deelopties.

 

Ook foto’s in je fotogalerij kun je op dezelfde manier laten scannen en de teksten in die foto wordt dan keurig voor gelezen.

 

Probeer het maar eens uit en je zult merken dat je nog zelfstandiger met je iPhone of iPad kunt werken.

 

Nog wel even het vermelden waard. Sommige teksten worden niet voor gelezen, dit kan komen door het lettertype of door de onscherpe afbeelding. Ik heb het nu al een aantal keren gebruikt en het werkt echt heel goed.

Laatst vernieuwd: 26 Mar 2020 om 21:41