Oog voor Omgeving

Technische vraag over de Rode Caster Pro 2

Nu werk ik al ruim 2 jaar met super tevredenheid met de Rode Caster Pro 1 (Rode1). Nu heb ik sinds begin juli dit jaar de prachtige Rode Caster Pro 2 (Rode2) bij Bax Music Apeldoorn aangeschaft.

 

Ik heb de Rode2 zo goed mogelijk proberen in te stellen en dat is op de microfoon na gelukt. Ik presenteer elke week een radioprogramma, dus het gebruik van de microfoon is van groot essentieel belang.

 

Wat is het probleem:

Op de Rode1 staat mijn microfoon op 35DB ingesteld. Mijn stem is daarmee heel goed en duidelijk te verstaan. Ook de geluidssterkte is perfect. Nu heb ik de Rode2 ook op 35DB gezet alleen ben ik dan heel zacht te horen. De andere kanalen, zoals de USB-c en de bluetooth staan zowel op de Rode1 en Rode2 op 0DB en dat klinkt op beide apparaten goed en duidelijk. Het verschil tussen die 2 mooie Rode’s is ook niet te horen.

 

Alleen de microfoon is dus op dezelfde DB ingesteld, alleen bij de Rode2 is het veel te zacht. Ook als ik bij wijze van spreken de fader helemaal naar boven schuif. Ook als ik de waarde van de microfoon bijvoorbeeld naar 60DB zet, wat eigenlijk veel te hoog is, verandert er nagenoeg niks in het volume van het kanaal.

 

Wat kan hier het probleem van zijn. Moet ik iets extra’s aanvinken in de instellingen van de microfoon? Moet de audioprocessing aan of uit staan? Is er een instelling, waarin ik niet de DB verhoog, maar alleen het volume?

 

Ik heb een originele Rode-Mic microfoon, die dus op de Rode1 zijn werk al ruim 2 jaar perfect zijn werk uitvoert.

 

Hopelijk begrijpen jullie mijn vraag en kunnen jullie me verder helpen.

Laatst vernieuwd: 01 Aug 2023 om 21:20

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!