Oog voor Omgeving

Splinternieuwe beltonen binnen iOS13

Vanavond wou ik wel weer eens mijn beltoon veranderen van mijn iPhone. Ik keek wat naar de standaard beltonen binnen iOS13 en ik kwam tijdens dit rondzoeken een nieuwe optie tegen in de instellingen.

 

Je kunt nu ook hele andere en veel leukere beltonen downloaden via de iTunes Store.

 

Ga maar eens naar Instellingen > Geluiden > Beltoon. Je komt dan in het scherm terecht waarin je een beltoon kunt gaan kiezen.

 

Als je nu op Tone Store, tikt, ga je vanzelf naar de iTunes Store en krijg je een lijst te zien met splinternieuwe beltonen en meldingstonen.

 

Stel je hebt een leuke beltoon gevonden, maar die wil je eerst beluisteren, dan tik je op ‘Bekijk voorvertoning’ en je hoort dan een fragment van de gekozen beltoon. Als je die dan leuk vindt, tik je op het knopje waar het bedrag in vermeld staat, krijg je een menu te zien waarin je kunt kiezen of je de gekozen beltoon als ‘Standaard beltoon’ of als ‘Standaard SMS-toon’ wilt instellen.

 

Heb je de keuze gemaakt, dan krijg je een scherm te zien waarin je AppleID te zien is en kun je de toon betalen en op die manier heb je meteen je beltoon of SMS-toon aangepast op het nieuwe geluid.

 

Ik heb er nu 1 voor de beltoon gedownload en 1 voor de SMS-toon. Erg leuk dat we nu eindelijk af zijn van die standaard en soms saaie beltonen van Apple zelf.

 

Het mooie is, dat als je de beltoon op je iPhone hebt geïnstalleerd, kun je dit ook op je iPad installeren. Dan hoef je niet nog een keer dezelfde beltoon te betalen.

 

Ga daarvoor op je iPad naar: Instellingen > Geluiden > Beltoon. Als je daarna op ‘Download alle aangeschafte tonen’ tikt, en je gekochte beltonen en meldingstonen komen dan ook op je iPad te staan.

 

Ik wens je veel plezier met deze erg leuke nieuwe optie binnen iOS13.

Laatst vernieuwd: 22 Apr 2020 om 20:57