Oog voor Omgeving

Speel nooit dezelfde tracklist

Tja, wat moet ik ervan zeggen. Vanavond gaf Jean-Michel Jarre een concert in Parijs. Ik zat vol verwachting te wachten op het begin. Het liep enigszins uit, maar even na 22u00 begon het alles.

 

Het was toch wel een teleurstelling. De show was voor wat betreft de muziek dezelfde als die van in de Notre Dame. Het concert wat Jean-Michel gaf tijdens de afgelopen Jaarwisseling. Ik had gehoopt op nieuwe nummers, maar helaas.

 

Een afschuwelijke versie van Oxygene IV, maar de nieuwe versie van Oxygene II was wel weer goed. Alleen wat ik net al schreef, dezelfde lijst als een half jaar geleden.

 

Nou ja, gelukkig heb ik heel veel mooi materiaal liggen van Jean-Michel, en dat ga ik maar weer eens uit mijn CD/ LP/ 12 inch kast halen.

 

Het gekke is, sinds ik mijn radioprogramma maak, dat ik er zorg voor draag, dat ik nooit dezelfde nummers draai binnen een bepaalde periode. Zo blijft het programma boeiend, en vallen de mensen niet in slaap. Wellicht dat ik die tip ook maar eens aan Jean-Michel moet mailen.

 

In ieder geval heb ik vanmiddag ervoor gezorgd dat ik een spectaculaire opening heb gemaakt van mijn radioprogramma voor de toekomstige edities. Zondag horen jullie deze opening voor het eerst. Ik ben zelf verbaasd dat het zo anders kan klinken als daarvoor. Ik heb er wel een extra jingle voor nodig, maar dat maakt het nu juist zo leuk. Laat je zondag maar verrassen, want het klinkt echt heel anders dan de vorige 7 edities.

 

The Opening speelde Jean-Michel ook vanavond. Dat is het achtste nummer van het album Equinoxe Infinity. Dit album vind ik het beste album van deze eeuw van Jean-Michel. Zeker de moeite waard om het weer eens in zijn geheel te gaan draaien.

 

De dagafsluiting is ook na dit verhaal niet moeilijk te raden. Het is trouwens niet de nieuwe opening van mijn radioprogramma. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - The Opening (Movement 8).

Laatst vernieuwd: 21 Jun 2021 om 23:30

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!