Oog voor Omgeving

Soms

Het begon vanmorgen wat met telefoontjes. Over onder andere onze SACD-speler. Die had ik vorige week naar de EP Mulder Leek gebracht. Het laadje wou niet meer open. Dat is opgelost, maar nu blijkt dat waarschijnlijk er meer storingen zijn. Het is nu echt wel een ramp, want een SACD-speler is niet meer verkrijgbaar. Het is door EP ook niet meer te repareren. Ik ga daarom deze week Musifoon uit Emmen maar bellen. Daar heb ik deze SACD-speler gekocht en wellicht dat ze er nog wat aan kunnen doen. Ik heb namelijk prachtige SACD’s liggen, waaronder War of the Worlds, maar het zou zonde zijn dat ik die niet meer in 5.1 DTS kan afdraaien.

 

Verder nog andere zakelijke telefoontjes gevoerd en vanmiddag wat mailtjes over onder andere Maallust en Kaaslust verstuurd naar de Oogvereniging Regiogroep Groningen. Dat het echt een leuke rondleiding is voor mensen met minder zicht. Dat hebben Anne en ik afgelopen zondag wel gemerkt.

 

Vanavond waren mijn lief en ik naar De Postwagen. Voor onze wekelijkse borrel. Wat vroeger in de week dan anders, daar de rest van de week redelijk gevuld is met afspraken.

 

Op het terras van De Postwagen hadden we het onder andere over mijn gevoel over hoe ik bij andere mensen overkom. Ik heb soms het gevoel dat ik voor sommige mensen maar wat roep en dat het niet wordt opgepikt. In sommige gevallen lijkt het er op dat ik niks goed kan doen. Ik bedoel het dan goed, maar ondertussen hoor ik achteraf de kritische opmerkingen wel. Zo ook omtrent mijn verjaardag. Ik kreeg commentaar dat ik bepaalde mensen niet had uitgenodigd op mijn verjaardag. Maar als ik dan bedenk dat ik ook niet bij hun verjaardag ben uitgenodigd, en dat ik achteraf hoor dat ze de verjaardag wel hebben gevierd, maar dan op een andere plek, begrijpen ze kennelijk niet dat ik dan op den duur voor mezelf ga kiezen en dat ik dan mijn eigen plannetjes ga trekken, ook al is dat voor sommige mensen niet acceptabel. In dit geval gaat het over mijn dichtstbijzijnde omgeving. Jammer, maar zo moet het kennelijk gaan. Het is soms erg lastig om het goed te doen binnen deze kleine kring. Wat die kring is dat doet er nu even niet toe, maar soms voel ik me werkelijk als lastig mannetje binnen die bepaalde kring.

 

Gelukkig heb ik hele lieve vrienden om me heen die me wel begrijpen. Ik ben wat dat betreft erg rijk. Die dichtstbijzijnde kring laat ik dan maar even voor wat het is. Mijn dierbaarste vrienden waarderen me wel zoals ik ben, en daar klamp ik me maar mooi aan vast.

 

Ik noem het woord ‘soms’ regelmatig in dit bericht. Dat brengt me tot de volgende dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Erasure - Sometimes.

Laatst vernieuwd: 15 Sep 2020 om 23:02

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!