Oog voor Omgeving

Schijnt de zon of de maan in jouw omgeving?

De jaren 80, 90, 00 en 10 komen je oortjes blij maken in mijn podcast. Dit in Oor voor Omgeving van zondag 5 november.

 

Er volgen nog 2 afleveringen waarin de Minimix van Ben Liebrand het alles opent. Vanmiddag is Britney Spears aan de beurt om de 131e aflevering te gaan beginnen. Een plaat officieel uit 1998 en Ben heeft er weer een mooi en lekker snoepje van gemaakt. Daarna ga ik een plaat draaien van een band die je absoluut te weinig hoort op de radio. Kajagoogoo maakte in de jaren 80 hele leuke muziek. Do I is hiervan het bewijs. We blijven dan ook even hangen in de jaren 80, want Imagination zorgt ervoor dat het zonnetje lekker gaat schijnen in mijn studio.

 

Duifje Max heeft een knetter van een discoplaat uitgekozen. Uiteraard een 12 inch. Dit keer van het nummer System of Survival. Earth, Wind & Fire heeft Max getipt om deze plaat uit te kiezen voor de 12 inch van de week.

 

Dan komt er een speciale combinatie langs. Simple Minds samen met Lou Reed. Deze plaat komt uit 1989 en staat op het album Street Fighting Years. Werkelijk een fantastische plaat.

 

Hondje Breezer heeft een concertkaartje gevonden uit Glasgow. Caro Emerald had een tour in maart 2012 door het Verenigd Koninkrijk. Breezer vond het zo bijzonder, dat Caro daar rond toerde, dat hij dit kaartje aan me heeft gegeven, zodat ik je een heerlijk dansbare concertregistratie aan jou kan laten horen.

 

Dan komt er een hele bijzondere plaat voorbij. Het is van een bootleg. Een album van U2 met hele bijzondere en unieke versies van bekende hits van deze Ierse band. Dat is het voordeel dat ik heel wat internationale platenbeurzen heb bezocht. Zo vind je nog eens wat. Zo kan ik je dit unieke materiaal ook aan jou laten horen. Ben benieuwd wat je ervan vind.

 

Het verzoekhoekje is wel grappig. Denk je dat Freddy Mercury begint te zingen, duurt dit nog eventjes. Ja, een 12 inch van Queen, waarbij Freddy de huishouding aan het doen is. Een verzoekje waar ik erg blij van word. Daarom een extra bedankje dat deze plaat is aangevraagd. Je kent de single vast wel, maar ik draai uiteraard hiervan weer een speciaal jasje..

 

Net had ik het nog over de zon, maar de maan is het onderwerp van Kebu, waarbij Stromae als laatste plaat vertelt dat het alles formidabel is afgerond.

 

Dit uurtje is er eentje om er van te gaan genieten. Ik adviseer je om je oor bij de radio te houden in een willekeurige omgeving. Deze 10 platen zijn te mooi, te leuk, te interessant en te bijzonder om te missen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 44, 5 november 2023, aflevering 131 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 05 Nov 2023 om 14:51