Oog voor Omgeving

Roos, ik begin je nu echt wel te missen

Muziek is leuk. Zeker als je naar een concert kunt gaan. Het is ook niet voor niets mijn hobby om naar bijvoorbeeld mijn favoriete poptempel De Oosterpoort te gaan. Lekker dichtbij, zo’n 15km en dan ook nog artiesten bezoeken die je erg goed vindt.

 

Er liggen nog 2 concertkaartjes voor me klaar om dit jaar te gaan pakken om weer een gave avond te krijgen. Alleen na de persconferentie van vanavond, lijkt dit weer een onmogelijke missie.

 

Ik had Sinterklaas net geappt dat hij niet bij ons huis hoefde te komen op zijn pakjesavond, want op die avond hadden we een afspraak met onze vriendin Roos Rebergen van Roosbeef. Ik verwacht dat dit niet kan doorgaan, vanwege dat alle culturele evenementen vanaf aanstaande zondag niet plaats mogen vinden. Daar valt uiteraard ook concerten onder.

 

Hier baal ik wel van. Roos haar concert zou eerst op 16 april 2020 in Vera plaatsvinden. Daarna is het verplaatst naar 6 september 2020 en dat ging ook niet door. Toen werd het verplaatst naar 4 april dit jaar. Toen kregen we het bericht van Vera dat het geheel is gecanceld. Op 7 mei kregen we dan het bericht dat ze op 5 december dit jaar alsnog haar Lucky Tour ging doen, alleen dan in de kleine zaal van De Oosterpoort, en dus kocht ik ook meteen de kaartjes. Nu heb ik nog niks van De Oosterpoort vernomen. Dat kan natuurlijk ook nog niet, want de regels zijn sinds vanavond pas officieel naar buiten gekomen, maar dat te bedenken dat ik vorige week nog een mailtje kreeg van SPOT Groningen, waar De Oosterpoort onder valt, dat het feest door kon gaan.

 

Nu zal ik maandag wel een mailtje krijgen dat het alweer wordt afgeblazen. Zo ook de voorstelling van Youp van ’t Hek, dat ik op 15 december zou gaan bezoeken in Hoogezand-Sappemeer. Dat gaat mijn neus ook voorbij.

 

Het begint me ook wel een beetje te knijpen. De besmettingen nemen al ruim een week in rap tempo toe. Ik maak me echt zorgen om de culturele sector. Kan er überhaupt nog wel concerten worden gehouden. Het is zo ontzettend leuk en door deze onzekere tijden, wordt het voor de artiesten het er ook niet makkelijker door.

 

Ik wil je graag een video laten zien van Roos Rebergen en haar band Roosbeef. Ik heb haar 4 december 2016 nog gezien in Vera. Daar heb ik zelfs nog een poster van hangen in de woonkamer. Ik heb toen gemerkt hoe Roos is. Lekker haarzelf en absoluut geen kapsones.

 

Maar goed. Ik lees het komende week wel wat er nu gaat gebeuren omtrent het concert op 5 december.

 

In ieder geval kun je 42 minuten genieten van Roos. Deze opname is gemaakt op 17 mei vorig jaar. Ik heb het toen live bekeken via YouTube, en was en ben er nog steeds van onder de indruk.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Roosbeef - Quarantalks 17 mei 2020.

Laatst vernieuwd: 26 Nov 2021 om 22:47

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!