Oog voor Omgeving

Paul en Andy zijn een uurtje te gast in mijn radiostudio

Het jaar is bijna voorbij. Dit betekent bij Oor voor Omgeving altijd iets bijzonders. Dit keer ga je een special horen over Orchestral Manoeuvres in the Dark uit het Engelse Meols. Paul Humphreys en Andy McCluskey maken al sinds 1978 mooie, leuke, interessante en bijzondere synthesizermuziek.

Zondag tussen 12.00 en 13.00 uur hoor je de meest exclusieve remixen, maar ook 4 tracks van het nieuwste album Bauhaus Staircase wat op 27 oktober dit jaar is uitgebracht. Uiteraard komt Maid of Orleans ook langs, maar dan wel in een heel bijzonder jasje. Ook Messages komt voorbij in een splinternieuwe en unieke versie.

Duifje Max heeft flink moeten zoeken in mijn platenkast, maar hij heeft toch de 12 inch gevonden van de debuutsingle uit 1978, dit is dan ook de 12 inch van de week geworden. Hondje Breezer brengt een geweldig mooi concertkaartje uit het jaar 2007, maar het nummer is zelf uit 1981, dat afkomstig is van het 3e album van de band.

Ja, laat je maar mooi verrassen. Leg je oor maar bij de radio in een willekeurige omgeving, dan hoor je in ieder geval 11 platen voorbij komen en ik kan je verzekeren dat je absoluut blijft luisteren tussen 12.00 en 13.00 uur. Zo ga je tenminste met een vrolijk humeur je Kerst tegemoet.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Tanita Tikaram, Twist In My Sobriety. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 17 Dec 2023 om 19:10

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!