Oog voor Omgeving

Passenger in Groningen

Concertverslag: passenger, Mike Rosenberg.

Datum: 7 juli 2022.

Locatie: Oosterpoort Groningen, grote zaal. Uitverkocht.

Verslag geschreven op 8 juli 2022.

 

Gisteren waren Anne en ik naar het concert van Passenger. Rieneke, een goeie vriendin, ging er ook naar toe en wij konden met haar meerijden. We waren er rond 19:30 uur wel en we merkten meteen dat het al heel druk was. Rieneke begeleide ons perfect naar de zaal en zij ging toen op zoek naar een parkeerplek, want de garage naast de Oosterpoort was al vol, maar gelukkig was ze wel op tijd toen het voorprogramma begon.

 

Timo de Jong stond in het voorprogramma. Dit was verrassend leuk. Paste eigenlijk heel goed binnen deze avond. Ook lekkere liedjes om naar te luisteren.

 

Om 21:00 uur begon Passenger. Het geluid was werkelijk erg goed. Mike Rosenberg, de echte naam van Passenger, was zeer goed bij stem en de zaal was ook meteen stil. Althans, bij het eerste nummer, wat rustig begon, luisterde het publiek aandachtig.

 

Naarmate de show vorderde, ging Mike ook steeds meer met het publiek spelen. De zaal was super enthousiast. Iedereen kende de liedjes wel uit zijn hoofd en dat vond Mike heel bijzonder.

 

Mike vertelde ook het verhaal hoe hij in de muziekwereld terecht kwam. Hij begon al op zijn 14e en toen hij 18 was, wou hij er echt zijn baan van maken. Hij vertelde dat het leven van een artiest wel super zwaar is. Hij vertelde er wel bij, dat als je ook in de muziek iets wilt gaan doen en je krijgt de kans, moet je die zeker pakken, want het is fantastisch om voor een groot publiek je eigen muziek ten gehore te brengen.

 

Wat ook een leuk verhaal was, dat hij vertelde dat hij op een festival stond met 2 podia tegenover elkaar. Het publiek stond dus tussen 2 podia in. Op podium 1 stond Bryan Adams en op podium 2 Mike. De muziek van Mike is over het algemeen rustig, maar Bryan Adams is wat ruiger. Toen Bryan Adams eenmaal begon, draaide het publiek zich om en zag Mike alleen maar de rug van het publiek. Hij zei er cynisch bij dat er ongeveer maar 7 mensen naar zijn optreden aan het kijken waren. Maar ja, dit festival was ook in Canada, daar is Bryan Adams ook super populair.

 

Mike stond alleen op het podium. De drums en andere geluiden deed hij door te stampen op de vloer en tikte wat op zijn knieën en dat was wel heel apart, want hij bleef ook gewoon goed op zijn gitaar spelen. Zijn gitaar werd trouwens per nummer weer omgewisseld. Is ook niet zo gek, want hij zit toch flink te rammen op zijn gitaar.

 

Hij heeft veel nummers gespeeld van het nieuwe album, Birds that Flew and Ships that Sailed. Uiteraard kwam Let Her Go en Life’s for the living ook nog langs. De show duurde tot 22:20 uur. Hij heeft dus 1 uur en 20 minuten gespeeld.

 

Het was allemaal heel mooi. Geweldig gezongen. Mooie show. Perfect geluid. Het publiek was ook zeer enthousiast.en als Mike weer naar Groningen komt, gaan we er uiteraard weer naar toe.

 

Als dagafsluiting heb ik een fragment uit het concert van gisteren. Lang leven YouTube. Haha.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Passenger - Life’s for the Living, Live at Oosterpoort Groningen, 7 juli 2022.

Laatst vernieuwd: 08 Jul 2022 om 22:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!