OvO Radio komt er aan

Komt mijn droom nu eindelijk eens uit? Al vanaf ongeveer mijn tiende jaar begon ik de radio al erg leuk te vinden. De Dik Voormekaar Show was toen al te beluisteren. Ik was daar meteen helemaal fan van.

 

Later, toen de jaren 80 begon, kwamen er steeds meer radioprogramma’s bij. Ik begon me wat te verdiepen in de radio en toen Radio Veronica voor mij erg leuk werd, raakte ik helemaal verslingerd aan de radio. De programma’s die ik toen beluisterden waren Bart & De Zwart, Curry & Van Inkel, In The Mix, And the beat goes on, CD-show, Soul Show, Avondspits, Top 40 en nog een hele hoop meer. Als het maar met muziek te maken had.

 

Verder in de jaren 80, heb ik eens voor een ziekenomroep gewerkt en daarna was ik alleen maar de luisteraar tot op de dag van vandaag.

 

In 2016 woonde ik alleen in dit huis. Ik vermaakte me prima, maar ik wilde toch eens wat doen met muziek. Ik begon toen al een beetje met de dagafsluitingen, toen nog op Facebook, maar ook trok het radiomaken me weer. Ik had contact met een radiozender die via internet uitzond. Deze zender is opgericht in Hilversum. Ik sprak met de oprichter hiervan via de telefoon en hij kon me toen al toezeggen dat ik een uur airplay kon krijgen. Op de zondag tussen 11u00 en 12u00. Dit was natuurlijk gaaf, maar toch was het me niet gelukt om de studio te bouwen en de goeie apparatuur te verkrijgen.

 

Jullie lazen het vorige week al dat ik een radiozender wil gaan beginnen. Ik had gisteravond de naam bedacht. OvO Radio wordt de naam. Ik heb ook meteen de domeinnaam hiervan laten vastleggen. Dat is ovoradio.nl, dus dat is alvast geregeld.

Vanmiddag belde ik een kennis die ooit een regionale omroep heeft opgericht en daar ook de techniek had verzorgd. Ik belde hem vanmiddag omdat ik advies wil over een goed en betrouwbaar mengpaneel. Hij kwam met de Rodecaster Pro. Dat is een studio mengtafel zo groot als een A3. Daar kunnen meerdere microfoons op worden aangesloten en verder kunnen er op een makkelijke manier mijn apparatuur op worden aangesloten. Ik krijg nog nadere informatie hierover. Het is niet echt een goedkoop dinkie, maar het blijkt wel een goede mengtafel te zijn. Als het maar door mezelf is te bedienen met mijn kippig gezichtsvermogen.

 

Morgen komt Hartmut me helpen om al vast de draaitafel en CD-speler van de zolder te halen en dus begint het nu wel echt te kriebelen om nu wel echt door te pakken.

 

Tijdens een kleine chat onder mijn geplaatste Facebookbericht vanmiddag, kreeg ik te lezen dat ik nog steeds welkom ben bij diezelfde radiozender als in 2016. Het gaat om Radio Duivenstraat. Ik mag dan zelf invulling geven aan mijn programma en omdat ik op de vrijdag wil uitzenden, kan ik ook op de vrijdagmiddag zendtijd krijgen. Dus sluit ik me hoogstwaarschijnlijk aan bij Radio Duivenstraat. Ik ga in ieder geval leuke muziek voor jullie draaien met daarbij interessante wetenswaardigheden over de plaat en artiest.

 

Ik hoop dat de mengtafel me gaat bevallen en dat ik die dan kan aanschaffen. Mijn hobby van heel ver jaren terug, kan ik weer oppakken en jullie verblijden met een leuke en gezellige vrijdagmiddag.

 

De radio is dus voor mij al mijn hele leven een belangrijk medium. Vandaar dat ik nu met een steengoed nummer kom die 100% met de radio heeft te maken. In mijn beginjaren praatte ik alleen nog maar zoiets als da-da-da of ga-ga-ga, maar tegenwoordig heb ik wel een aardige babbel wat handig kan zijn voor een eigen radioprogramma. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Queen - Radio Ga Ga.

Laatst vernieuwd: 30-03-2021 om 21:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!