Over 15 uur wordt het gezellig en interessant op je radio

Als je morgen naar Oor voor Omgeving gaat luisteren tussen 12:00 en 13:00 uur, kom je in een aparte wereld van mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek terecht. Dit allemaal bij Radio Duivenstraat. Er komen namelijk artiesten voorbij die ik nog nooit of zelden heb laten horen in mijn wekelijks uurtje.

 

Ik begin met een plaat die is gebruikt in de film over Elvis. Stevie Nix en Chris Isaac hebben samen een prachtige plaat gemaakt en die hoor je meteen in het begin van mijn uitzending. Dit is volgens Kate Bush het vierde experiment, maar wees gerust, de muziek is om te snoepen.

 

U2 bracht in 2017 een prachtig album uit. De 30e verjaardag van het album The Joshua Tree. Daarop staan 50 tracks en je hoort hiervan een hele bijzondere en zeer fraaie versie van One Tree Hill.

 

Duifje Max heeft een oude dame in mijn platenkast gevonden. Tina Turner. Daarvan heeft hij een 12 inch gevonden, waar ik meteen helemaal verliefd op was. Max heeft er daarom voor gekozen om deze plaat als 12 inch van de week te bombarderen. Daarom komt Level 42 ook met een plaat om te vertellen dat ze een eigen raket hebben gebouwd. Waarom? Ja, dat hoor je wel in mijn uitzending.

 

Hondje Breezer komt helemaal uit Parijs om mij het concertkaartje te overhandigen. Een live registratie waar je echt van gaat genieten. Zeker de opbouw van dit alles is best wel spannend te noemen.

 

Dan draai ik een plaat van een band die nog nooit in mijn Oor voor Omgeving te horen is geweest. The Delines. Op het album Covax staan prachtige tracks en daar hoor je zondag eentje van in mijn 77e aflevering. Dus het wordt wel eens tijd om wat van deze band te laten horen.

 

Dan komen we bij plaat 8. Dit is een verzoekje. Een plaat uit 1982 en in die tijd werd deze grijs gedraaid in verschillende radioprogramma's en nu dus ook in mijn eigen uurtje. Altijd leuk.

 

Dan vragen Eva de Roovere en Terence Trent D'Arby zich af hoe het over 15 uur zou zijn. Nou dat kan ik hun wel vertellen, want dat krijg je morgenmiddag wel te horen tussen 12:00 en 13:00 uur.

 

Leuk vooruitzicht dacht ik zo. Wil je dit niet missen? Leg je oor dan morgenmiddag vanaf 12:00 uur bij de radio in welke omgeving dan ook, dan weet je precies hoe leuk dit uurtje gaat klinken.

 

Je kunt het live beluisteren via Tune-in, maar wil je live luisteren via een andere player, kijk dan op de website van Radio Duivenstraat om de gewenste player uit te zoeken.

 

Tot morgenmiddag!

Laatst vernieuwd: 22-10-2022 om 20:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!