Oog voor Omgeving

Opeens een krolse kat in mijn studio

Het wordt in deze podcast een knetter gekke 128e aflevering van Oor voor Omgeving. Waarom zou je denken, nou lees het maar en dan kom je er vanzelf wel achter.

Het begint in ieder geval met een mooie en interessante Minimix van Ben Liebrand. Dit keer zijn Spandau Ballet en Milli Vanilli de hoofdrolspelers. Het blijkt een waar verhaal te zijn wat ze je gaan vertellen. Roos Rebergen en André Manuel die in 2016 een mooi duo vormden onder de naam Tjing Tjing, hebben hierop een heel mooi antwoord op terug. Dit kun je zomaar een black-out opleveren, zeker als je naar U2 gaat luisteren.

Duifje Max heeft een splinternieuwe 12 inch uit 2023 gevonden van een plaat dat officieel is uitgebracht op 9 maart 1979. Het is van Robin Scott, maar in deze setting heeft hij net een andere naam uitgekozen. Dit ga ik je wel vertellen tijdens mijn uitzending. Max is heel blij met deze nieuwe versie en daarom heeft hij die ook gekozen als de 12 inch van de week.

Dan komt er een hele aparte plaat voorbij. Het is van Cusco en tijdens deze plaat komt hondje Breezer met het concertkaartje aanlopen..

Hondje Breezer is wel blij dat hij deze keer niet zover hoeft te reizen. Het is namelijk een concertkaartje die hij heeft gevonden in Paradiso te Amsterdam. Nits is de band en Breezer brengt de rust een beetje terug in deze aflevering.

Jean-Michel Jarre bracht in 2018 echt een geweldig goed album uit. Equinoxe Infinity. Na dit album kwam er ook een speciale CD Remix Single uit. If The Wind Could Speak. Die ga je vanmiddag horen. Echt heel bijzonder, want zoveel exemplaren zijn er niet van uitgebracht. Dus grijp je kans.

Dan wordt het nogal een gekke boel. Er komt spontaan een krolse kat in mijn studio of zou het Eartha Kitt kunnen zijn. Het is in ieder geval een verzoekje wat je gaat horen. Dit keer een bijzondere remix van een hele bekende plaat. Alex Roeka vindt deze plaat zo leuk, dat hij er 's ochtends erg vrolijk van wordt. Zou Eartha en Alex iets samen gedaan hebben?

De Amerikaanse band Venice sluit het allemaal af met het verhaal dat alles met de liefde te maken heeft. Tja, dat nemen we maar gewoon aan..

Wil je weten hoe dit verhaal gaat klinken? Mis dan deze aflevering niet. Leg je oor gewoon bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet je precies hoe het er allemaal aan toe gaat in mijn studio.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 41, 15 oktober 2023, aflevering 128 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 15 Oct 2023 om 13:31