Oog voor Omgeving

Op volle toeren

Het is niet te geloven. Ik heb een geweldig mooi cadeau van mijn lieve Anne gekregen. Een draaitafel. En wat voor 1. Werkelijk fantastisch.

 

Ik wilde al een hele tijd een draaitafel in mijn radiostudio hebben. Nu heb ik er wel eentje op zolder staan, maar die voldeed niet meer aan mijn wensen. Dit wist Anne natuurlijk ook en daarom vond ze het leuk om mij een nieuwe en moderne draaitafel te geven op mijn verjaardag. Dit geweldige cadeau hebben we vandaag gezien bij de Mediamarkt, maar we hebben het uiteindelijk bij Coolblue besteld. Daarover straks meer.

 

Het is uiteindelijk de Pioneer DJ PLX500 geworden. Een geweldige en robuuste draaitafel.

Het is een direct-drive, heeft pitch-control, je kunt er uiteraard vinyl op draaien van 33, 45 en zelfs 78 toeren, er zit ook een direct-start knop op en een stroboscoop lampje. Niet dat ik zelf wat aan dat lampje heb, maar op die manier kun je dus heel nauwkeurig de toeren inregelen. Het plateau waar het vinyl op komt te liggen draait super soepel. Zo’n geweldig mooie draaitafel heb ik nog nooit gehad.

 

Deze draaitafel komt in mijn radiostudio te staan. Er is nog heel wat vinyl dat ik nu kan gaan digitaliseren. Nog heel wat 12 inches die ik nog mag gaan opnemen via mijn Rode. Ik kan dan ook weer eens lekker gaan mixen om bepaalde platen door elkaar te mixen, dit dankzij de pitch-control. Ik moet nog wel even een XLR-connector aanschaffen met een ingang voor de tulp-pluggen die aan de draaitafel zitten en dan kan ik pas echt weer gaan spelen met al mijn prachtige vinyl.

 

Morgen wordt het geleverd. Coolblue had het niet meer in de winkel, maar morgen wordt het keurig bij me thuis afgeleverd. De Mediamarkt had hem wel staan als showmodel, daar heb ik het ook allemaal goed bekeken, maar ze hadden het niet meer in het magazijn staan en het duurde ook een aantal weken tot ze weer een nieuwe lading binnen kregen. Bij Coolblu binnen 1 dag, bij de Mediamarkt een paar weken. Snap jij het nog?

 

Hartmut was vandaag met ons op pad. Anne en ik gingen per taxi naar de Mediamarkt met als chauffeuse Trijntje. Eenmaal bij de Mediamarkt kwam 20 minuutjes later Hartmut er ook bij, zoals afgesproken. Hij heeft ons keurig geholpen. We hebben geen TV om gegooid, de iPhone15 hebben we laten liggen, ook waren we niet verdwaald en zo kwamen we bij een aantal draaitafels terecht.

 

Veel draaitafels gezien met snaaraandrijving, dat ik absoluut niet wilde hebben, maar na wat mooie draaitafels, kwamen we bij de direct-drive draaitafels uit. Het is dus de Pioneer DJ PLX500 geworden.

 

Toen de Mediamarkt ons vertelde dat hij het niet kon leveren, zei de verkoper dat we wel naar de buren konden gaan, Coolblue. Hij adviseerde ons dus om naar de concurrent te gaan. Daar zijn we dus ook geslaagd gelukkig.

 

Na dit prachtig avontuur, zijn we via via terecht gekomen in Leek. Er stond namelijk een gigantische file in de stad en via Waterhuizen, Haren, Eelde, De Punt, Peize, Roden, Nietap kwamen we aan in het centrum van Leek. Bij de pizzeria gegeten en rond een uurtje of 19.30 uur of zo waren we wel thuis.

 

Het was super gezellig. Lekker bijgepraat met Hartmut en ook veel lol gehad en we waren alle 3 zeer tevreden over de nieuwe aankoop. Ik ben de enige die niet weet hoeveel dit mooie speledingetje kost. Het is immers het cadeau dat ik van Anne heb gekregen.

 

We willen Hartmut hartelijk danken voor deze geslaagde dag. De moeite die hij nam en het geduld om ons met alles te helpen. Op zoek naar het mannetje in de winkel die ons wat kon adviseren, het vinden van de afdeling, zo droog mogelijk over te komen van de ene winkel naar de andere en ga zo maar even door. Werkelijk fantastisch.

 

Uiteraard wil ik mijn lieve Anne ook super bedanken voor dit geweldig mooie cadeau. Wow! Wat een mooie draaitafel mocht ik uitzoeken. Precies zo’n eentje die ik wilde hebben. Helemaal geweldig. Ze is écht mijn schat. Ben er nog steeds van onder de indruk. Zo mooi vind ik het alles.

 

Ik heb een beetje maffe dagafsluiting. Ik zocht naar een single van Stars on 45, maar die vind ik nooit echt leuk. Ik heb tijdens het zoeken naar de dagafsluiting er wel eentje gevonden die ik vroeger, toen ik nog zo’n klein onschuldig jongetje was, erg leuk vond. Daar wil ik jou nu ook eens blij mee maken. Hahaha.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Rubberen Robbie - De Nederlandse sterren die stralen overal.

Laatst vernieuwd: 11-10-2023 om 20:47

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!