Ongeloof voor Omgeving

De dagafsluiting van vandaag is er eentje, waar onze huwelijksceremonie op 7 augustus 2019 mee begon. Daar over straks wat meer.

 

Het gaat me om de kerken. We hebben nog steeds met de Corona ellende te maken. Wij moeten ons allemaal aan bepaalde regels houden en per 1 december zijn we verplicht om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Daar wil ik best aan mee werken, en dat ga ik ook zeker doen. Alleen las ik ergens vandaag dat in kerken dit mondkapjesplicht weer niet geldt. Net zo belachelijk dat in kerken heel veel mensen in 1 ruimte zich mogen bevinden.

 

Zoals Youp van ‘t Hek afgelopen zaterdag nog zo mooi schreef in zijn column dat hij maar zijn eigen geloof en kerk voor een maand weer open stelt, zodat hij zijn Oudejaarsconference kan gaan houden in zijn eigen kerk, en laat dat nou Carré zijn.

 

Kennelijk is het geloof zo onaantastbaar in de grondwet getimmerd, dat alles maar kan, ook al staat het land, of laat ik het zo zeggen, de hele wereld in brand. Kerken mogen zich alles maar permitteren. Ik blijf dit werkelijk ongelofelijk vinden. Wel een geinige woordspeling al zeg ik het zelf, ongelofelijk.

 

Ik vind het maar wat. Bij bijvoorbeeld huwelijksceremonies mogen er maar maximaal 15 mensen aanwezig zijn volgens mij, of anders maar 30, alleen is de huwelijksvoltrekking in een kerk, dan mogen er meen ik er over de 100 mensen naar binnen en dan ook nog zonder mondkapje. Schiet mij maar lek. Hoe ver moet je gaan om het geloof de vrije hand te geven omtrent de regels. Is het virus daar nergens terug te vinden? Ben je daar niet besmettelijk?

 

In ieder geval zijn Anne en ik bijzonder gelukkig dat we vorig jaar op 7, 8, 9, 10 op onze eigen manier ons huwelijk mochten gaan organiseren. Toen was dat Coronageneuzel nog niet aan de orde en stonden we niet stil bij het oneerlijk gebruik van de wet zoals de kerken nu te werk mogen gaan.

 

Langzamerhand word ik erg moe van het geloof. Ik denk dat ik ook maar een geloof opricht, net als Youp. Hoe ik het ga noemen? Ik denk: Ongeloof voor Omgeving.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Sinéad O’Connor - 4th& Vine.

Laatst vernieuwd: 19-11-2020 om 23:07

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!