Oog voor Omgeving

Nu heb ik alles dik voor mekaar

Wat is het heerlijk om op een super eenvoudige manier in je eigen muziekverzameling te kunnen struinen. Ik heb namelijk mijn iCloud-opslag verhoogd van 200GB naar 2TB.

 

Anne en ik waren afgelopen vrijdagavond aan het borrelen in de Dorpskamer van Leek en ik vertelde toen dat het wel handig en leuk is om al mijn afleveringen van mijn eigen bedachte Oor voor Omgeving terug te kunnen luisteren. Ik heb wel een backupschijf waar alle afleveringen op staan, maar het is niet voor niks een schijf wat als backup wordt gebruikt. De bedoeling van zo’n soort schijf, dat je er niet op gaat werken. Als er dan wat fout gaat, ben je alles kwijt.

 

Ik vertelde Anne die avond, dat ik al een tijdje zat te denken om mijn iCloud-opslag wilde gaan verhogen. Dit kost dan wel €10,- per maand, maar ik betaalde voor die 200GB ook al iets van €3,- per maand. Eenmaal thuis. Ik mijn iPad gepakt en meteen het geregeld omtrent de iCloud-opslag. Die 2TB was ook meteen beschikbaar nadat ik had betaald. Heerlijk.

 

Vrijdagavond ook meteen al mijn afleveringen gekopieerd van mijn backupschijf naar de iCloud. Dankzij onze heerlijke internetsnelheid, was dit redelijk snel klaar. Het was toch iets van 150GB aan data wat er gekopieerd moest worden. Toen het er eenmaal stond, ging ik meteen kijken of alles gelukt was en tataaaaaa, ja, alles stond er op.

 

Zaterdag heb ik ook nog heel veel meer muziek op mijn iCloud gezet. Zo’n 500 12 inches, iets van 60 mixen van Ben Liebrand, 89 live registraties en ook heel wat exclusief materiaal wat ik ooit in al die jaren heb gedigitaliseerd.

 

Ik ben er zo ontzettend blij mee. Nu kan ik tijdens mijn studiowerk bij al mijn muziek, maar ook beneden op mijn iPad en uiteraard ook via mijn Macbook en zelfs als ik onderweg ben, kan ik via mijn iPhone ook bij al mijn verzamelde muziek. Ik ben sowieso super trots op al mijn verzamelde 12 inches, LP’s, CD’s, singles en zeker bij al mijn limited editions en nog een hele hoop meer.

 

Wat ook erg leuk is, dat ik nu ook eindelijk weer eens mijn verzamelde Dik Voormekaar Shows kan gaan beluisteren. IK heb op een paar afleveringen na, alle afleveringen van De Dik Voormekaar Show. Van 1973 tot en met 2003. Heerlijk lachen om de chaos die André van Duin en Ferry de Groot elke week liet horen op de radio.

 

Daarom heb ik nu ook een aflevering van De Dik Voormekaar SHow voor je klaar staan. Deze is van 23 februari 2002. Dezelfde tijd als nu, maar dan wel 22 jaar terug. Haha.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: De Dik Voormekaar Show van 23 februari 2002.

Laatst vernieuwd: 26 Feb 2024 om 23:13

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!