Oog voor Omgeving

Nieuwe platen, een bijzondere cover en een gekke plaat over de gevangenis

Je gaat je helemaal verbazen over de muziek dat ik in deze podcast ga draaien tijdens mijn 154e Oor voor Omgeving. 

We beginnen met Creature Comfort van Arcade Fire. Een plaat uit 2017. Na deze plaat gaan we precies 47 jaar terug in de tijd. Fleetwood Mac kwam in 1977 met het album Rumours, waarvan ik You Make Loving Fun voor jou ga draaien. Venice gaat daarna meteen weer terug naar 2024. Ze hebben namelijk op 1 maart een nieuw album uitgebracht Stained Glass. Ik was daarom ook 21 maart voor de 14e keer bij het concert van Venice. Ik ga van dit splinternieuwe album Call It Human voor je draaien.

Duifje Max haalt een hele bijzondere en exclusieve 12 inch uit mijn platenkast. Het is een Picture Disc en het is van Art of Noise, maar ze zijn deze keer niet alleen, want Mahlathini & The Mahotella Queens doen gezellig met hun mee. Het is een lekkere plaat om op te dansen en daarom heb ik deze ook gekozen als de 12 inch van de week en daar is Max natuurlijk trots op.

Dan gaan we weer eens tafeltennissen. Armin van Buuren is diegene die het heeft georganiseerd. De plaat heet Ping Pong. Werkelijk een snoepje. Lekker apart en past precies in het straatje van Oor voor Omgeving.

Hondje Breezer is blij met het concertkaartje. Hij komt met een liveregistratie van Simple Minds. Het is een opname van het live-album Live In The City Of Light uit 1985. Het is een medley. Love Song, Sun City en Dance To The Music. Breezer is hier zo blij mee dat hij kwispelend mijn studio weer binnen komt stormen.

Voordat we bij het verzoekje terecht komen, ga ik een leuke 12 inch draaien van Yarbrough & Peoples met het aanstekelijke Heartbeats. Ik kwam deze plaat met toeval in mijn platenkast tegen en vond het daarom de moeite waard om het voor jou te gaan draaien.

Er zijn artiesten die wel wat werk van Jean-Michel gaan coveren. Daar ben ik eigenlijk nooit zo blij mee, want het origineel blijft altijd veel mooier. Wat blijkt, State Azure kwam op 22 november 2021 met een heerlijke cover van Arpegiator. Zeker dit nummer ligt bij mij gevoelig, want ik vind dit 1 van de beste platen van Jean-Michel. Laat je zelf ook maar verrassen hoe State Azure het heeft gedaan.

Dead Can Dance komt ook weer eens langs in mijn Oortje. Dit keer met het nummer Ullyses. Zo komen we uiteindelijk bij een hele maffe plaat uit van Eminem & CeeLo Green. Je hoort een nogal vreemde versie van het nummer Jailhouse Rock van Elvis Presley. Leuk om hiermee af te sluiten in ieder geval.

Het uurtje zit weer lekker in elkaar. Mis het niet en slinger je  oor in een willekeurige omgeving maar bij je speakers dan kun je het hele uurtje genieten van 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 15, 14 april 2024, aflevering 154 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 14 Apr 2024 om 13:34