Oog voor Omgeving

Niet eens een nieuw kopje koffie

Onze zaterdag was goed gevuld met leuke activiteiten.

We begonnen met de Ledendag van de Oogvereniging Regio Groningen. Dat was in Het Familiehotel in Paterswolde. We gingen met een ruig taxiritje naar de mooie locatie. Het was prachtig weer en we konden dan heerlijk op het terras zitten.

 

Het zitten op het terras duurde voor mij maar kort. Ik kreeg een cappuccino waar ik om had gevraagd en toen ik de suiker in het kopje wou doen, tikte ik het kopje aan en hoppa, daar ging mijn cappuccino. Over mijn trui en broek en ik stond meteen op en kwam er achter dat ik aardig onder de koffie zat.

 

Ik zette het kopje weer recht, die uiteraard helemaal leeg was, en ging eerst ontdekken waar het bij mij nu allemaal terecht gekomen was. Mijn telefoon meteen uit de broekzak gehaald en toen maar de boel schoonmaken. Het kussen van de stoel maar op de grond gelegd en zo begon ik met de schoonmaakactie.

 

Het rare is dat niemand van Het Familiehotel me hielp. Ik ben ruim 15 minuten met het alles bezig geweest, maar niks geen bediening of wat dan ook. Eenmaal klaar, wou ik weer gaan zitten, maar toen kreeg ik te horen dat we naar binnen moesten voor de lunch. Jaja. Heb ik dat. Zit ik net, met een natte broek en trui en nog geen nieuwe cappuccino gehad. Nou ja, Het Familiehotel staat bij mij nu helemaal onderaan de ladder voor wat betreft gezellige terrasjes.

 

De lunch was lekker. Toen pas kon ik van de middag genieten. Tijdens de lunch werd ik nog gebeld door Peter Hermse van RTV Zulthe, want hij wilde me interviewen over het Oogcafé Westerkwartier. Dit interview ging erg goed. Ik heb mooi kunnen vertellen dat het aanstaande woensdag erg gezellig wordt in De Schutse te Leek. Rond 14:15 uur begon de presentatie van ‘Komt dat zien’. Dat is een stichting die audiodescriptie verzorgd bij theatervoorstellingen. Audiodescriptie is een heel mooi en handig gebeuren. Dan vertelt iemand jou wat er allemaal op het podium gebeurd. Of iemand boos kijkt, Wat voor kleding die persoon aanheeft op het toneel en dergelijke. Het werd leuk verteld. Ik vind het een mooi initiatief. Zo kunnen mensen met minder zicht ook volop genieten van theatervoorstellingen.

 

Na dit alles kregen we een borrel. Dat was ook gezellig. Met wat mensen gepraat en het wijntje was lekker. Oh ja, die ene bitterbal was ook heerlijk.

 

Onze taxi was er wel om 16:00 uur en rond half vijf waren we wel thuis. Ik me meteen opgefrist. Mijn kleding in de wasmand gegooid, me gewassen en daarna weer frisse kleding aangedaan. We gingen rond 17:45 er ook weer vandoor, want we gingen naar de barbecue van RTV Zulthe. Het leuke was, dat de voorzitter van Zulthe, ook de taxi reed toen we weer van Paterswolde naar huis bracht. Hoe leuk kan dit zijn.

 

De barbecue-avond was reuze leuk. We werden aan alle kanten geholpen en Anne en ik voelden we er echt bij horen. Leuk gepraat met een aantal mensen en ook heerlijk gegeten. Het was ook een mooie plek. Het was bij de boerencamping De Bosrand in Zevenhuizen. De kou viel mee en rond een uurtje of 21:15 was onze taxi er wel weer.

 

Het was leuk om de collega’s nu op een hele andere manier te treffen. Wat ik al zei, we werden goed geholpen en dat maakte de gehele avond helemaal compleet.

 

Nu zitten we heerlijk op onze eigen bank. Met een tevreden gevoel over de dag. Een kleine smet op de dag was toch wel het cappuccinomoment. Dat de bediening van Het Familiehotel me liet ploeteren met de ellende van het omgevallen kopje. Nou ja, in ieder geval weten we nu waar we voorlopig niet naar toe hoeven te gaan.

 

Ik heb, dankzij mijn lief, nu wel een leuke dagafsluiting voor je klaarstaan.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Bob Dylan - One more cup of coffee.

Laatst vernieuwd: 18 Sep 2021 om 21:33

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!