Nederlandstalig of Engelstalig? Zeg het maar!

Zondag begint mijn Oor voor Omgeving wel heel apart. Na het journaal van 12:00 uur begin ik namelijk met een plaat dat over Nederlandstalige muziek gaat. Bij Radio Duivenstraat is dat geen probleem, want Peter en Leonard maken leuke programma’s met de Nederlandse taal in de hoofdrol. Toch laat ik als eerste plaat horen dat dit niet altijd geldt voor andere radiozenders. Daarom begint mijn uitzending ook maar gelijk met 2 Nederlandstalige liedjes, die ik sowieso erg leuk vind.

Dan gaan we heel ver terug in de tijd. Het jaar 1904 is, voor de derde plaat in mijn 84e aflevering, een hoofdrolletje weggelegd. Daar wordt in 1986 nog driftig over gezongen.

Duifje Max heeft niet naar de eerste plaat geluisterd, want de 12 inch van de week is toch echt van Duran Duran. En wat voor eentje. Toch wel 1 van de mooiste van de band.

Hondje Breezer heeft een exclusief concertkaartje te pakken gekregen. Een band die ik pas laat heb ontdekt, maar die al bijna een halve eeuw bestaat. Ja, zo kan het gaan. Breezer is daarom ook trots dat hij dit kaartje me kan geven, zodat ik je ook kennis kan laten maken met deze bijzondere band uit Schotland.

Dan komt er een hele exclusieve 12 inch voorbij van Simple Minds. Dit vinyl kwam ik met toeval tegen op een internationale platenbeurs en ik heb het ook nooit meer ergens anders gezien. Ik ben blij dat ik je deze 12 inch kan laten horen zondagmiddag.

Dan komt er nog een plaat voorbij, die ik ontdekte door een vaste luisteraar van mijn programma en dan wordt het weer gezellig voor de mensen die van Nederlandstalige muziek houden, want Spinvis komt dan vrolijk langs een liedje zingen. De duivel in de jukebox verdwijnt onmiddellijk en kan ik je tenminste weer een veilige voortzetting van je middag geven.

Het is een afwisselend lijstje geworden.

1: Robert Long - Ai lof joe so.
2: Doe Maar - Doris Day.
3: Malcolm McLaren - Madam Butterfly.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Duran Duran - Skin Trade.
5: Madis - Seagulls Soar.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Runrig - Maymorning.
7: Simple Minds - Alive & Kicking.
8: The Famous Unknowns - Bathe in Silence.
9: Spinvis - Oostende.
10: Ray LaMontagne - Devil’s in the jukebox.

Dit wordt een geweldig mooi begin van je zondagmiddag. Leg je oor bij je radio in een willekeurige omgeving, dan snap je precies hoe het alles in elkaar zit. Het wordt in ieder geval genieten tussen 12:00 en 13:00 uur.

Heb je mijn uitzending vanmiddag gemist of wil je het nog een keertje beluisteren? Luister naar de 83e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Je hoorde vanmiddag de speciale versie van Queen met Radio Ga Ga. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Queen - Radio Ga Ga.

Laatst vernieuwd: 04-12-2022 om 21:04

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!