Oog voor Omgeving

Na 55 jaar terug naar de maan

Het is dit jaar alweer 55 jaar geleden dat de mens een voet op de maan heeft gezet. Een beste tijd geleden en daarom begin ik mijn 146e aflevering van Oor voor Omgeving met een historisch moment.

Orchestral Manoeuvres in the Dark bezorgt ons dit historisch moment. De Apollo XI zorgt ervoor dat dit uurtje goed gaat beginnen. Na deze geweldig historische gebeurtenis, komt Venice uit Los Angeles met hun allerlaatste single dat 18 januari is uitgebracht. Zeker met de gedachte dat ik de band op 21 maart live ga zien in de Oosterpoort Groningen. Het leuke is ook nog dat Ben Liebrand daarna samen met Dua Lipa een geweldige minimix laat horen van Phil Collins. Werkelijk om super verrast dit uurtje voort te zetten.

Duifje Max gaat er voor zorgen dat Grandmaster Flash and Te Furious Five hun bericht op een goeie manier kan gaan versturen. Dit is wel bijzonder, zeker vanwege deze plaat op 1 juli 1982 werd uitgebracht, toen had je natuurlijk nog geen e-mail. Maar Max is zo modern aangelegd, dat hij het toch voor elkaar heeft gekregen om hiervan een geweldige 12 inch van de week uit mijn platenkast te kunnen trekken.

Dan komt er een 12 inch voorbij van Wham. Hun debuutsingle. Ja, zoek maar op welke single dit is, maar als je gewoon gaat luisteren, heb je meteen het goeie antwoord.

Hondje Breezer heeft zijn uiterste best weer gedaan om het concertkaartje te scoren. Pink Floyd is dit keer aan de beurt met hun On the turning away. Een geweldige live opname uit de Delicate Sound of Thunder tour uit 1988. Ik was er zelf bij op maandag 13 juni 1988 in De Kuip te Rotterdam. Wat is Breezer dan toch een topper om deze live registratie aan jou te laten horen.

We begonnen de uitzending met de landing op de maan, maar Jean-Michel Jarre heeft iets anders uitgevonden. De tijdmachine. Dit uit het jaar 2015. Wel toevallig dat Back to the Future ook in dit jaar terecht kwam met hun bijzondere DeLorean. Jaja, zo kan het gaan.

Het Verzoekhoekje wordt zeer bijzonder. Een prachtige 12 inch van Killer. Adamski samen met Seal. Vorig jaar op 23 april kwam er een splinternieuwe remix vanuit. Dit is echt een snoepje, daarom ben ik ook super gelukkig met dit verzoekje. Altijd handig zo'n grote platenverzameling, zo kan ik je altijd de mooiste platen aan je laten horen.

Andrew Bird brengt de rust even weer terug in deze aflevering en hoe mooi is het nu om deze 146e aflevering af te sluiten met een plaat van Bee Gees. Zeker voor de fans een leuke afsluiter.

Ik zou je adviseren om deze historische aflevering te gaan beluisteren. Leg je oor daarom maar gewoon bij de speakers in een willekeurige omgeving, dan kom je vast met je beide voetjes op deze aardbol terecht.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 7, 18 februari 2024, aflevering 146 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 18 Feb 2024 om 14:25