Oog voor Omgeving

Muzikaal afgeleverd

Een dag met veel indrukken en met leuke bezigheden. Zo kan ik deze woensdag 8 september wel noemen.

 

Vanmorgen had ik eerst een vergadering van het bestuur van de Streekproductenmarkt Nienoord. Over de zeer geslaagde dag gehad van ons 10 jarig jubileum van afgelopen zaterdag. De meest succesvolste markt ooit. We hebben nog nooit zoveel bezoekers gehad. We hadden het natuurlijk ook erg mooi en gezellig opgezet. Met een fototentoonstelling, leuke opening, bijzondere actie met de enveloppen en ga zo maar even door. Ik was alleen al blij dat mijn persberichten in de kranten en internetpagina’s goed zijn gepubliceerd.

 

Na deze vergadering liep ik naar het centrum van Leek. Ik moest even wat halen bij de apotheek voor Anne. Een wijntje halen voor mijn topper Ebel en een prachtige bos bloemen uitzoeken voor onze lieve IJmtje. Ebel en IJmtje zijn verhuisd van Veenhuizen naar Roden en vanavond hebben we voor het eerst hun nieuwe onderkomen bekeken. Daarover straks meer.

 

Na dit alles, was ik na 4,5km lopen weer thuis. Het was erg warm, dus eerst maar even wat afgekoeld en daarna de studio in om alle muziek aan elkaar te praten voor de uitzending van 19 september. Volgende week heb ik weinig tijd om dit in te plannen, vandaar dat ik het nu al heb gedaan. Morgen ga ik dan de gehele aflevering aan elkaar monteren, zodat ik er van uit kan gaan, dat zondag over een week Radio Duivenstraat niet stil valt tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Het is een leuke lijst geworden. Maar liefst 11 liedjes komen er in deze aflevering voor, maar dat leze jullie volgende week wel en horen jullie zondag 19 september vanaf 12.00 uur.

 

Na dit alles eerst lekker gegeten en daarna naar de DuursMaatjes. We gingen dus voor het eerst naar hun huis in het hart van Roden.

IJmtje heeft ons het gehele appartement laten zien. Enorm veel ruimte. Prachtige woonkamer, en de rest van het appartement is ook echt geweldig mooi. Vooral de woonkamer is echt heel ruim, en het balkon is heerlijk om daar te vertoeven. We hebben de gehele avond op het balkon gezeten. We konden merken dat Ebel en IJmtje dit plekje helemaal in hun hart hebben ingesloten. Ze zijn heerlijk relaxt en daardoor heerlijk in hun nopjes. Ebel praatte ons de oren van de kop, dat doet hij altijd wel, maar deze keer kon ik merken dat hij het echt naar zijn zin had en dat geldt ook voor IJmtje. Je kan echt merken dat ze het fijn hebben in Roden.

 

We hebben het erg gezellig gehad. Lekker gekletst over van alles. Het huis bewonderd, en we voelden ons echt op ons gemak. Dat is altijd wel zo bij de DuursMaatjes, ik ken ze niet voor niks al 23 jaar, maar doordat ze het zo naar hun zin hebben in hun nieuwe appartement, geeft dat voor ons ook een bepaalde rust.

 

Rond 23.00 uur kwam Michelle ons weer ophalen. We zaten nog op het balkon en Ebel zag haar taxibusje al aankomen rijden. We hoorden meteen dat het Michelle was en het was meteen een leuk weerzien. Het was ook een gezellig ritje terug naar huis en we hadden het ook over muziek. Dat de zangeres van The Cranberries inmiddels al is overleden, maar wel een mooie muziekarchief heeft achter gelaten, waar ik eigenlijk maar 1 liedje goed van ken, terwijl ze al aardig wat mooie liedjes hebben uitgebracht.

 

Michel kwam met een tip. Een nummer die je draait als je even iemand niet in de buurt hebt die je graag wilt zien. Vandaar deze muzikale dagafsluiting van vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: The Cranberries - When you’re gone.

Laatst vernieuwd: 08 Sep 2021 om 23:40

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!