Oog voor Omgeving

Morgen wordt je dag gered door Radio Duivenstraat

Morgen wordt een mooie dag om naar uit te kijken. Na het journaal van 12:00 uur hoor je voor de 74e keer mijn Oor voor Omgeving bij de kleinste, leukste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

 

Een lijstje van muziek om echt van te genieten. Ik begin namelijk met een plaat uit 1984. Een 12 inch, maar die duurt niet langer dan ongeveer 4,5 minuten. Dan springen we snel weer terug naar dit jaar, 2022. De nieuwe plaat van Erasure blijft me verbazen en daar wil ik je gelijk beter kennis mee maken. Dan komt er een Frans trio je speakertjes van je digitale radio blij maken. We vliegen dan meteen weer terug naar 1983. Jaja, het begint al aardig op een tijdreis te lijken. ;)

 

Duifje Max brengt me een geweldig aanstekelijke 12 inch van de week. Een prachtige 12 inch en hij fladdert daarom ook vrolijk rond in mijn studio. Alleen Max schrikt wel wat van de plaat die daarna wordt gedraaid. Ja, een hele maffe uit Oostenrijk. Het is nog geen carnaval, maar Max vliegt daardoor wel weer snel in zijn hokje.

 

Hondje Breezer heeft het echt heel mooi voor elkaar. Hij geeft mij een concertkaartje uit Amsterdam. Paradiso om precies te zijn. Hij vindt deze opname zo bijzonder, dat hij lekker in mijn studio blijft liggen om er van te genieten. En terecht natuurlijk. Alleen komen er daarna wel dames aan stormen om te beginnen met ochtendgymnastiek, en dat op de middag. Als dat maar goed gaat.

 

Daarna komt er weer een leuke Minimix voorbij. Deze Minimix is wel heel bijzonder, want deze is officieel uitgebracht en het leuke is ook nog dat deze plaat door 1 van mijn vaste luisteraars is aangevraagd. Dus je zou het als een overwinning kunnen beschouwen.

 

De zondag brengt je dan de zevende nacht en het beste bewaar je natuurlijk voor het laatst, zo ook in deze aflevering.

 

Laat je morgenmiddag maar verrassen met welke jasjes ik allemaal kom aanzetten. De platen ken je misschien wel, maar toch blijft het een spannend uurtje.

 

1: Roberto Jacketti & The Scooters - I save the day.

2: Erasure - Harbour of my heart.

3: Bandoro - Paris Latino.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Punishment of Luxury.

5: Edelweiss - Bring me Edelweiss.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Nits - Two Skaters.

7: Bronski Beat - Heatwave.

8: Verzoekhoekje en Minimix: Hot Chocolate - Every 1 as a winner.

9: Spinvis - De zevende nacht.

10: Adele - Best for Last.

 

Dit lijstje gaat er voor zorgen dat je middag leuk gaat beginnen, tenminste als jij je oor morgen bij de radio legt in een willekeurige omgeving. Dankzij Radio Duivenstraat kan het alleen maar een spannend uurtje worden tussen 12:00 en 13:00 uur.

 

Je kunt het uiteraard live beluisteren bij Radio Duivenstraat via Tune-in en als je liever live wilt luisteren via een andere player, kijk dan op de website van Radio Duivenstraat.

 

Tot morgenmiddag 12:00 uur!

Laatst vernieuwd: 01 Oct 2022 om 21:29

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!